Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » V Luhačovicích oslaví Den země společným úklidem

V Luhačovicích oslaví Den země společným úklidem

Město Luhačovice se opět připojí ke Dni Země společným úklidem. Hlavní úklid vypukne 22. dubna a potrvá do 29. 4. 2023. Zapojit se může každý komu není životní prostředí lhostejné. Stačí si na jednom z uvedených míst vyzvednout pytle, udělat si procházku po okolí a sesbírat vše, co do přírody nepatří. Hlavním cílem je, aby byly Luhačovice ještě krásnější.

Pytle ve stojanech budou připraveny před Městským turistickým a informačním centrem, Městskou knihovnou, SVČ, Charitou Luhačovice, Benzinou, poštou, Pizzerií Bludička (Pražská čtvrt). Svozová místa pro ukládání sesbíraného odpadu najdou lidé u Vodoléčebného ústavu, Jezírka lásky, Zahradní čtvrti, na rohu hostince MAT, u Sportovní haly, sochy Radostova, Pod Aloiskou, U paneláků – Masarykova čtvrť č. 50, Družstevní ulice č. 90 u Cyklostezky Luhačovice – Biskupice, na parkovišti u firmy Kresta a u Parkoviště u Lázeňských garáží.  Společnou akci ukončí doprovodný program v prostorách Střediska volného času ve středu 26. 4. 2022. Dopoledne se děti z MŠ a žáci ZŠ mohou zúčastnit výukového programu s ekologickou tématikou. Bude připraveno několik stanovišť, při kterých si mohou zasoutěžit děti i dospělí. V případě deště bude náhradní termín 27. 4. 2023. V rámci oslav Dne země si mohou nejmenší diváci zajít  do Kulturního a kongresového centra Elektra. V neděli 16. 4. je pro ně připravena divadelní pohádka „Jak si stromy povídají“.

Den Země je každoroční celosvětová událost organizovaná 22. dubna a zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Poprvé byl Den Země slaven v roce 1970, v současnosti probíhá každoročně ve více než 193 zemích světa. Luhačovice se do této akce již zapojují pravidelně.

 Ilustrační foto: Jezírko lásky

Jezírko Lásky Luhačovice (6)

tz.

 

 

 

, , , , , ,
F