Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Hasiči z Luhačovic dostali od města externí defibrilátor

Hasiči z Luhačovic dostali od města externí defibrilátor

Město Luhačovice pořídilo pro profesionální hasiče automatizovaný externí defibrilátor LIFEPAK 1000. Přístroj v hodnotě cca 70 tisíc korun ve čtvrtek 6. dubna předal starosta města Marian Ležák veliteli stanice Michalu Kubelovi. O nákupu defibrilátoru rozhodli v březnu zastupitelé města.

Profesionální hasiči z Luhačovic dosud takový přístroj neměli a opravdu jej potřebují. Dokazuje to fakt, že jsou u nehod a událostí mnohdy dříve než záchranáři. „Většinou vyjíždíme do dvou minut a časy dojezdů máme o mnohem rychlejší než Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje ze Slavičína, Uherského Brodu nebo ze Zlína. A první minuty jsou klíčové pro šanci na přežití postiženého,“ vysvětlil Kubela.

„Práce hasičů si nesmírně vážím a jsem rád za město, že zastupitelstvo podpořilo nákup externího defibrilátoru. I kdyby přístroj zachránil jeden lidský život, má tato investice smysl,“ řekl starosta Marian Ležák. Na závěr projevu doplnil, že již v této chvíli se realizují přípravné práce pro zahájení výstavby Záchranné stanice v Luhačovicích, což by výrazně pomohlo. Slavnostního předání se zúčastnil i ředitel Územního odboru Zlín Hasičského záchranného sboru Pavel Koňařík, který na místě poděkoval městu Luhačovice za aktivní přístup v oblasti bezpečnosti jeho obyvatel a návštěvníků, kteří přijíždějí do tohoto významného lázeňského města ve Zlínském kraji. K použití defibrilátoru byli profesionální hasiči zaškoleni ze strany lektorů Záchranné zdravotnické služby ZK. Velkým přínosem AED jsou hlasité, jednoduché a srozumitelné pokyny k provádění resuscitace. Přístroj bude umístěn na výjezdové technice hasičské stanice v Luhačovicích.

 

luhdef

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

, , ,
F