Home » ZPRÁVY » KRIMI » Pravděpodobně při výměně kola u vozidla byl řidič zásilkové služby okraden

Pravděpodobně při výměně kola u vozidla byl řidič zásilkové služby okraden

Policisté z Luhačovic se od včerejška zabývají krádeží kožené brašny, v níž měl řidič zásilkové služby uloženu vybranou hotovost od zákazníků. Kromě toho mu v nestřeženém okamžiku neznámý pachatel odcizil také jeho vlastní peněženku s penězi i s veškerými doklady. Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Muž ve firemním nákladním vozidle vyjel ze Zlína a projížděl převážně obcemi na Uherskohradišťsku, kde předával zákazníkům balíky, případně je vkládal do boxů, kde zůstávají uložené do jejich převzetí. V obci Doubravy na Zlínsku zjistil, že má na vozidle defekt a musel vyměnit zadní kolo. Pravděpodobně v době výměny kola někdo využil jeho nepřítomnosti ve vozidle a odcizil mu odtud brašnu s penězi a peněženkou. Není ale vyloučeno, že ke krádeži došlo kdykoli v průběhu jízdy.

Řidiči vozidla způsobil zloděj škodu téměř tři tisíce korun, rozvážkové společnosti potom bezmála osmdesát tisíc korun. Než si muž stihl zablokovat platební kartu, přišlo mu oznámení z jeho banky o chybně zadaném PIN kódu a to hned ve třech případech. Z bankovního účtu mu tak pachatel nemohl vybrat žádnou hotovost.

 

 

Paragraf2-600x400

 

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková

 

, , ,
F