Home » ZPRÁVY » KRIMI » Neznámý zloděj odcizil peněženku se 140 tisíci korunami?

Neznámý zloděj odcizil peněženku se 140 tisíci korunami?

Policisté z Luhačovic pátrají po pachateli krádeže peněženky s finanční hotovostí sto čtyřicet tisíc korun, doklady a platební kartou. Peněženku měl u sebe řidič přepravní společnosti, který rozvážel nákladním vozidlem Iveco na Zlínsku zboží. Do sídla firmy v Brně ale dorazil večer bez peněz.

Muž se živí rozvozem objednaného zboží, za které často inkasuje peníze v hotovosti. V pondělí 28. června vyjel z Brna a rozvážel zboží v obcích na Zlínsku. Když se v devatenáct hodin vrátil zpět do Brna, zjistil, že u sebe nemá peněženku s nemalým finančním obnosem. Uvědomil si, že peněženku použil naposledy na čerpací stanici v Horní Lhotě na Zlínsku, kde si kupoval občerstvení. Jako nejpravděpodobnější se tak jeví možnost, že mu na tomto místě peněženka vypadla nebo mu ji někdo odcizil.

I když se ještě večer a znovu ráno vypravil na čerpací stanici zpět, peněženku už neobjevil. Obrátil se proto na policii.

Policisté případ vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Žádáme o pomoc také veřejnost. Pokud jste byli v pondělí 28. června kolem 17. – 17.30 hodiny na čerpací stanici v Horní Lhotě, možná jste si všimli hnědé pánské kožené peněženky s ražením orla s řetízkem a karabinkou, která mohla muži vypadnout ze zadní kapsy kalhot. Jestliže byste nám mohli pomoci při pátrání po pachateli, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie – 158.

IMG_2781

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková

 

 

, ,
F