Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Luhačovice v sobotu ožijí velkou benefiční akcí s pestrým programem

Luhačovice v sobotu ožijí velkou benefiční akcí s pestrým programem

Lázeňská kolonáda a náměstí v centru Luhačovic ožijí v sobotu 17. července velkou benefiční akcí, kterou připravuje charitativní organizace KORUNKA LUHAČOVICE. Tradiční akce LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY začne programem rozděleným na tři centrální místa od 12 hodin. Vyvrcholením bude módní přehlídka předních českých návrhářek a designérů, která začne ve 20 hodin na lázeňské kolonádě. Velkou charitativní akci zakončí od 21:00 koncert kapely Nebe a jejího hosta Přemka Forejta.

Kromě módní přehlídky je celý program po celé odpoledne a večer pro veřejnost zdarma. „Letos pořádáme již 18. ročník této pro nás doslova srdcové benefice. LUHAČOVICE – město zdraví a módy jsme vždy pořádali
u příležitosti zahájení lázeňské sezóny. Loni se po dlouhých 16 letech nekonala a letos jsme kvůli mimořádným akcím poprvé s touto akcí pod širým nebem,“ řekla ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Záhorská.

Akce se koná za výrazné podpory Zlínského kraje a města Luhačovice. Generálními partnery jsou pak lázeňské společnosti – Léčebné lázně Luhačovice – Sanatorium MIRAMARE, s.r.o. a Lázně Luhačovice, a.s. Program začíná ve 12 hodin, v průběhu odpoledne se lidé mohou těšit od 15:00 hodin na koncert zpěvačky Leony Machálkové, rozhovory Jitky Boho s hosty (13:00 – 18:00 hodin) nebo na taneční vystoupení Luhačovického okrašlovacího spolku Calma (18:00 hodin). Pro děti bude připravena také cestovatelská hra tematicky propojená s cestovateli Miroslavem Zikmundem a Jiřím Hanzelkou. V pěti stáncích bude probíhat prezentace Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a čtyř destinací Zlínského kraje – Slovácka, Valašska, Kroměřížska, Zlínska a Luhačovicka.

Dále pak zde budou stánky s občerstvením, ale také barbershop nebo ukázky řemesel či ochutnávky regionálních specialit. Přijede také část Expedice Z101 a zástupci Festivalového půlmaratonu Monet+ Zlín, kteří představí náš společný program na září. Celá akce na lázeňském náměstí je pro veřejnost zdarma. Benefice vyvrcholí od 20:00 hodin módní přehlídkou předních českých návrhářů a designérů – Yvony Leitner, Atelieru Flannel, Beaty Rajské a Vasky, která bude na lázeňské kolonádě zpřístupněna pouze se zakoupenou vstupenkou. Veřejnost ji bude mít zprostředkovanou na LED obrazovkách.

„Výtěžek z módní přehlídky předáme vybraným rodinám starajícím se o nemocné či handicapované děti a dále pak rodinám, které zasáhlo v červnu ničivé tornádo. Vyvrcholením celé akce bude koncert kapely Nebe a jejího hosta Přemka Forejta. Tento koncert věnujeme všem, co nám dlouhodobě pomáhají v našich charitativních aktivitách a zároveň i těm, co nyní pomáhali v místech zasažených ničivým tornádem,“ dodala ředitelka KORUNKY Veronika Záhorská.

Projekt pod názvem KORUNKA POMÁHÁ zahrnuje dva spolky – KORUNKU LUHAČOVICE a KORUNKU VELKÉ LOSINY. Oba spolky organizují řadu charitativních a benefičních akcí, z jejichž výtěžků vždy podporujeme konkrétní děti nebo sociálně slabé rodiny ve Zlínském kraji. Dlouhodobě také podporujeme aktivity a činnosti dětských domovů a v posledních letech se snažíme také pomáhat seniorům, kde přispíváme nejen na vybavení, ale také se klientům domovů a center snažíme zpříjemnit chvíle bez jejich blízkých.

Za svoji dobu působení přerozdělila KORUNKA LUHAČOVICE pomoc převyšující několik desítek milionů korun. Uspořádala také několik veřejných či humanitárních sbírek a pomáhala také v oblastech zasažených živelnými pohromami. V červnu spolky pomohly obětem ničivého tornáda.

Podrobnosti na www.korunkapomaha.cz.

 

 

 

 

 

, , , , , ,
F