Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovické očkovací centrum úspěšně slouží veřejnosti

Luhačovické očkovací centrum úspěšně slouží veřejnosti

V očkovávání lidí z Luhačovic i širokého okolí dál úspěšně pokračuje očkovací centrum, které Luhačovice ve spolupráci s klinikou IVF Zlín otevřely 17. března na Zdravotním středisku.

„O očkování je zájem, i tak ani po prvním měsíci fungování centra není problém objednat se u nás na brzký termín a přijít se naočkovat cca během jednoho týdne.  Po zahájení provozu se postupně podařilo navýšit počty očkovaných, denně se v průměru očkuje 150 občanů, a to už i včetně víkendu. Při současném tempu předpokládáme na konci dubna celkově více než 4000 aplikovaných vakcín. Počet naočkovaných pacientů bude o něco nižší, protože postupně dostávají také druhou dávku,“ nastínil hlavní lékař centra MUDr. David Rumpík.

„Jsme rádi, že Luhačovice jsou zařazeny mezi prvních 8 očkovacích míst v kraji a zároveň máme stabilní každodenní dodávku až 150 vakcín. Spolupráce se Zlínským krajem funguje dobře a díky tomu dokážeme očkovat občany již pár dnů po registraci,“ zhodnotil starosta Marian Ležák.

Postupně se rozšiřuje i skupina lidí, kteří se mohou k vakcinaci hlásit. Od půlky dubna se mohli začít celorepublikově registrovat nově všichni lidé ve věku 65+, ministerstvo avizovalo další snížení hranice na věk 60+ koncem dubna. Kromě toho se mohou registrovat také zdravotníci, pedagogové, pracovníci v sociálních službách, nebo chronicky nemocní pacienti.

Očkování COVID 19

tz.

, , , , ,
F