Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovice zdobí výtvarná výstava prací žáků místní ZUŠ

Luhačovice zdobí výtvarná výstava prací žáků místní ZUŠ

Celkem čtrnáct zastavení má výtvarná výstava v ulicích města, kterou společně připravil Městský dům kultury Elektra a ZUŠ Luhačovice. Expozice má symbolický název ZUŠka za sklem. Ten jednak poukazuje na umístění děl ve výlohách a zároveň připomíná, že výtvarné práce teď děti vytvářejí v rámci on-line výuky za okny svých domovů. Projekt přiblížila Gabriela Gergelová, spoluautorka expozice, která má jinak také na starosti organizaci výstav v galerii Elektra.

 

„Na jaře jsme u nás počítali s výstavou ZUŠ Luhačovice, ale protože galerie jsou zavřené, chceme prezentovat tyto krásné výkresy dětí jinou formou a oživit jimi město. Myslím, že to potěší širokou veřejnost i samotné autory. Práce žáků ZUŠ Luhačovice zdobí panely umístěné na kolonádě, k vidění jsou za proskleným vstupem plovárny, ve vitríně kulturního domu u městského infocentra a v řadě výloh různých obchodů a provozoven. Ať už těch, které jsou otevřené nebo některých, které jsou teď kvůli opatřením uzavřeny a svým zákazníkům mohou udělat radost třeba právě takovýmto gestem. Trasa výstavy vede od lázní přes centrum a Masarykovu ulici až k nádraží. Posledním zastavením je výklad pekařství v ulici vedoucí od knihovny k nádraží. Děkujeme moc za spolupráci všem, kdo umožnili vystavení krásných dětských děl ve svých provozovnách,“ uvedla Gergelová.

 

Celkově je na výstavě představena více než stovka prací, které pro výstavu Gergelová vybrala společně s vedoucí výtvarného oboru ZUŠ Luhačovice Jitkou Dulíkovou-Gottfriedovou. Každý panel obsahuje vždy několik obrázků, které spojuje konkrétní téma, například portrét a detaily lidského obličeje, architektura luhačovických lázní nebo svět zvířat. K vidění je tak opravdu pestrá paleta vkusných děl. Výstava v ulicích města potrvá do konce května.  Že se společný projekt ZUŠka za sklem podařilo takto uskutečnit, oceňuje ředitelka ZUŠ Luhačovice Monika Slováková.

 

„I když teď děti netvoří přímo v naší škole, výuka probíhá on-line a naši talentovaní žáci i teď vytvářejí hodnotné práce. Výstava je především důležitá pro motivaci žáků, pro které je důležité, že můžou výsledky své práce takto představit. Prezentace zároveň upozorňuje na to, že škola i za současných podmínek stále funguje a vzdělává děti mimo jiné právě k výtvarné činnosti,“ uvedla ředitelka ZUŠ Luhačovice.

Více o škole, která nabízí kromě výtvarného oboru také taneční a hudební obor, se lze dozvědět na www.zusluhacovice.cz

zussklo

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

, , , , , ,
F