Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » Miramare Luhačovice zdarma provádí antigenní testy, snaží se tak ochránit lázeňské město

Miramare Luhačovice zdarma provádí antigenní testy, snaží se tak ochránit lázeňské město

Možnost podstoupit antigenní test na COVID-19 nabízí už několik týdnů svým hostům, zaměstnancům i široké veřejnosti Léčebné lázně Luhačovice – Sanatorium Miramare. Jsou tak jediným lázeňským zařízením v Luhačovicích, kde se lze nechat testovat bezplatně. Testování probíhá každé pondělí, středu a pátek dopoledne, předem je ale nutné se objednat.

„S testováním jsme započali v lednu u našich nově příchozích pacientů a zaměstnanců, abychom co nejvíce ochránili nejen naše lázeňské hotely, ale především samotné lázeňské město. V průběhu jsme se rozhodli, že testování nabídneme i veřejnosti, což se projevilo hned v následujících dnech, kdy jsme museli rozšířit testovací dny a časy,“ řekla ředitelka Léčebných lázní Luhačovice – Sanatorium Miramare Veronika Záhorská.

Testovací místo vzniklo ve Vile Helena, v centru Luhačovic. Zde zdravotnický personál provádí antigenní testy vždy v pondělí, středu a pátek od 9 do 11 hodin. Testování probíhá ve vyhrazené místnosti, kde se dodržují veškerá přísná hygienická opatření a místnost i vybavení se po každém testování dezinfikuje. Výsledky každý obdrží zhruba do dvaceti minut. „Na testy je nutné se předem objednat telefonicky objednat na telefonním čísle 577 659 111, v případě velkého zájmu pak přidáváme i další časy. V posledních dnech stoupá zájem okolních firem a také tzv. pendlerů, kteří potřebují cestovat s aktuálními testy,“ upřesnila Veronika Záhorská s tím, že především zaměstnavatelé si uvědomují důležitost ochránit své zaměstnance ve firmách od případné nákazy. Velký zájem o testování je také mezi příbuznými, kteří se například o víkendech chystají za svými seniory.

Iniciativu a službu veřejnosti nechat se zdarma otestovat přivítal i starosta Luhačovic Marian Ležák. „Snažíme se co nejvíce naše lázeňské město od nákazy koronavirem uchránit. Nejlépe se nám to ale podaří jen díky ohleduplnosti náš všech, především s pomocí zvýšených hygienických opatření a určitou ochranou je i možnost bezplatné testování,“ dodal starosta.

Testy jsou hrazené zdravotními pojišťovnami. Každý zájemce o test musí předem vyplnit dotazník, mít s sebou občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Antigenní testy mohou lidé podstoupit opakovaně vždy po třech dnech. V případě testů prováděných metodou RT-PCR je to pak až po pěti dnech. Pokud člověk prodělal onemocnění s pozitivním výsledkem na Covid-19, je možné se nechat zdarma testovat až po uplynutí 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem.

Všechna lázeňská zařízení a hotely skupiny ROYAL SPA provádí testování svých klientů, zaměstnanců i veřejnosti zdarma. Lidé se tak mohou nechat otestovat antigenními testy v lázních v Ostrožské Nové Vsi, ve Velkých Losinách nebo v Mariánských lázních. Dle informací Veroniky Záhorské jsou jejich lázeňské domy připraveny v testování pokračovat do té doby, dokud budou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Podrobnosti o testování, formuláře ke stažení a další informace zájemci naleznou na webových stránkách https://www.royalspa.cz/bezpecne-lazne-royal-spa#testy.

 

tz.

 

 

 

, , , , , ,
F