Home » ZPRÁVY » HZS » K požáru v Ludkovicích vyjelo sedm jednotek hasičů

K požáru v Ludkovicích vyjelo sedm jednotek hasičů

Ve středu 25. 3. 2020 ve 14:57 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru na střeše průmyslového objektu v obci Ludkovice na Zlínsku. Na místo bylo okamžitě vysláno sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s cisternami, výškovou technikou i kombinovaným hasicím automobilem.

Po příjezdu na místo události a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem zásahu upřesněno, že požár zasáhl fotovoltaiku na střeše průmyslové haly. Před příjezdem hasičů se o uhašení pokoušeli i zaměstnanci pomocí ručních hasicích přístrojů.

Hasiči okamžitě odpojili fotovoltaické panely, a po natažení jednoho útočného proudu C byl požár postupně lokalizován. Po kontrole zasaženého prostoru termokamerou byla v 15:46 hodin ohlášena jeho celková likvidace a jednotky byly postupně odesílány zpět na své základny. K žádnému zranění během události nedošlo.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku této události. Předběžně majitel odhadnul vzniklou škodu na 150 tisíc korun.

 

Zasahující jednotky HZS Zlínského kraje: PS Luhačovice, PS Zlín

Zasahující jednotky SDH obcí: Luhačovice, Velký Ořechov, Pozlovice, Březůvky, Ludkovice

 

1

2

tz.
Foto: HZS Zlínského kraje
kpt. Ing. Pavel Řezníček

 

 

, ,
F