Home » ZPRÁVY » KRIMI » Muž zmlátil bratra tonfou, skončil ve vazbě

Muž zmlátil bratra tonfou, skončil ve vazbě

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Luhačovic obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, který v minulém týdnu napadl svého mladšího bratra a způsobil mu těžké zranění. Pouze shodou šťastných náhod a duchapřítomnosti napadeného muže nedošlo k život ohrožujícímu zranění. Protože to nebylo poprvé, co agresivní muž napadl svého sourozence, souhlasil soudce okresního soudu s podnětem kriminalistů na umístění muže do vazby.

Dvaatřicetiletý muž žijící v přístřešku v lese u Luhačovic přišel na návštěvu ke svému šestadvacetiletému bratrovi do bytu v Luhačovicích. Po hojné konzumaci alkoholu v podobě piva a krabicového vína začal mladší z nich vyčítat staršímu jeho chování k jejich matce. Vzájemná rozepře se strhla ve rvačku. Starší z obou mužů vzal do ruky tonfu vyrobenou z velmi odolného polypropylenu a několikrát svého bratra udeřil do hlavy a vrchní části těla. Poté z bytu odešel, aniž by mu poskytl první pomoc. Zraněný muž přišel k policejnímu oddělení v Luhačovicích, policisté zavolali záchranáře a ti ho převezli k ošetření do zlínské nemocnice. Následující den policisté zadrželi agresora v jeho příbytku v lese a odvezli ho do policejní cely, odkud putoval přímo do vazební věznice.

Není to poprvé, co útočník ublížil svému bratrovi. V minulosti byl již dvakrát soudně trestaný pro násilnou trestnou činnost – nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a ublížení na zdraví. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí tři až deset let.

Úkryt obviněného

nprap. Monika Kozumplíková
Foto: PČR

 

 

 

 

,
F