Home » ZPRÁVY » SPORT » Áčko z Luhačovic si v souboji o první místo poradilo i v 10 se Stráním a zvítězilo na penalty 2:1

Áčko z Luhačovic si v souboji o první místo poradilo i v 10 se Stráním a zvítězilo na penalty 2:1

Paradoxně zápas ovlivnila ztráta jedniček na pozici gólmanů – nejprve byl po půlhodině a zásahu míče rukou mimo velké vápno vyloučen domácí Švec, na druhé straně pro zranění kotníku nedobrovolně střídal Popelka. Domácí i v deseti s pozměněnou defenzivní taktikou a hrou na brejky šli do vedení, když se ve 38. minutě prosadil David Červenka. „I v oslabení jsme byli nebezpečnější, vytvořili šance a trefili dvakrát konstrukci branky. Největší možnost zvýšit na 2:0 spálil Štěpán Červenka, aby následně hosté z protiútoku vyrovnali,“ zamrzelo kouče Luhačovic Jana Jelínka.
Přestože Strání mělo mírný tlak po šestnáctku, více šancí si nevytvořilo, a tak o vítězi rozhodly až penalty. „V nich opět potvrdil pověst penaltového mága náš druhý gólman Martin Coufalík. Tančící medvídek totiž jednu penaltu zneškodnil a při další přinutil soupeře přestřelit. Naopak mí střelci byli stoprocentně úspěšní,“ radoval se kouč domácích, který se ale o postupových ambicích nechtěl bavit. „Rozhodně se pevní v kramflecích necítíme. V každém zápase chceme vyhrát, stejně jako ovládnout soutěž. Co bude dál, nyní vůbec neřešíme. A to jak v kabině, tak s vedením,“ dušuje se Jelínek.

Branky: 38. D. Červenka – 59. Gardian

FK Luha

tz.
Autor: FK Luhačovice

 

, , ,
F