Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Benefiční Vánoční koncert dětem vynesl 300 tisíc korunek

Benefiční Vánoční koncert dětem vynesl 300 tisíc korunek

Dobročinný spolek Korunka Luhačovice do Vánoc peníze přerozdělí dětem a potřebným rodinám.

Více než 300 tisíc korun vynesl letošní velký benefiční galavečer, který v sobotu 9. prosince hostilo Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích. Již tradiční Vánoční koncert dětem pořádala charitativní organizace Korunka Luhačovice u příležitosti dvacetiletého výročí svého dobročinného působení. Během sobotní noci a následujících dní se výtěžek ale ještě navýšil o dalších 150 tisíc korun, které zaslali na transparentní účet pozvaní hosté. Finanční prostředky ještě do Vánoc Korunka Luhačovice přerozdělí nemocným a handicapovaným dětem, dětem v dětských domovech a nemocnicích nebo rodinám, které pečují o své blízké a bez cizí pomoci se neobejdou.

„Letos je to už 20 let, co jsme začali ve Zlínském kraji aktivně pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Proto jsme se rozhodli, že letošní Vánoční koncert dětem uděláme jinak, a to jako galavečer, během něhož jsme měli možnost poděkovat všem, kteří nás už těch dvacet let podporují v našich vizích a společně s námi naplňují cíle – pomáhat a dělat šťastné ty, kteří se bez cizí pomoci neobejdou,“ sdělila zakladatelka KORUNKY LUHAČOVICE Veronika Crha Záhorská.

„Velmi si vážíme podpory a finančních příspěvků od našich dlouholetých partnerů, donátorů a firem, které nám důvěřují. Děti, kterým se snažíme finančně nebo materiálně pomoci, velmi pečlivě vybíráme a jejich potřeby konzultujeme s odborníky. Letos jsme se na předvánočním koncertu sešli po dvouleté pauze způsobené kovidovou pandemií. A o to vřelejší to bylo setkání,“ popsala Veronika Crha Záhorská.

Největší část výtěžku se podařilo získat díky štědrým dárcům, kteří přispěli přímo během benefičního Vánočního koncertu dětem. Ještě během koncertu pořadatelé ohlásili, že výtěžek z akce dosáhl 300 tisíc korun.

„Následně ale všichni pozvaní hosté částku postupně během noci a dalších dní začali navyšovat tím, že zasílali další finanční dary na náš transparentní účet. K dnešnímu dni se tak částka již navýšila o dalších více než 150 tisíc korun, což je naprosto jedinečné a moc za to děkujeme,“ doplnila Veronika Crha Záhorská.

Spolek vybrané peníze rozdělí a obdaruje potřebné ve Zlínském kraji ještě do Vánoc. Jeden z darů, kterým bylo 100 kilogramů kávy na celý rok, již během galavečera získali všichni záchranáři ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Vedle konkrétních rodin Korunka Luhačovice plánuje obdarovat i nemocnice, domovy pro seniory nebo hospice ve Zlínském kraji. Díky projektu KORUNKA POMÁHÁ se dostane také na potřebné v Olomouckém kraji, kde funguje i další spolek Korunka Velké Losiny.

„V Olomouckém kraji vybereme rovněž rodiny či projekty, které potřebují naši pomoc. Letos nás navíc při Vánočních trzích v Olomouci podpořil i prodejem charitativního punče pan primátor Miroslav Žbánek a 12. prosince nás čeká charitativní punč s hejtmanem Olomouckého kraje Josefem Suchánkem,“ dodala výkonná ředitelka Korunky Luhačovice Michaela Mitáčková.

Sobotní luhačovický galavečer hostil hned několik vzácných hostů a ambasadorů. Moderátorských rolí se ujala dvojice Kateřina Kaira Hrachovcová a Vítek Havliš. Ti postupně na pódium pozvali zpěvačku Báru Basikovou, která stála u zrodu tradice Vánočních koncertů dětem. Dále pak zazpívala Kamila Nývltová, Michal Penk nebo slovenský zpěvák Peter Bažík. Představilo se i duo Andrea Zimányiová a Juraj Burian. Záštitu akci udělila i manželka prezidenta České republiky Eva Pavlová a hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. V průběhu večera vystoupil na pódiu i dlouholetý podporovatel projektu starosta Luhačovic Marian Ležák a spolupořádající společnost Royal Spa zastoupil generální ředitel Martin Plachý.

Během letošního roku Korunka přerozdělila z transparentního účtu již více než 1,2 milionu korun. Dlouhodobě působí ve dvou krajích. Ve Zlínském kraji jsou charitativní akce zaštítěny spolkem Korunka Luhačovice. V Olomouckém kraji funguje Korunka Velké Losiny. Už od počátku oba spolky podporuje rodinný řetězec lázeňských hotelů Royal Spa.

Oba spolky organizují řadu charitativních a benefičních akcí, z jejichž výtěžků vždy podporují konkrétní děti a sociálně slabé rodiny. Za dobu svého působení přerozdělila Korunka pomoc převyšující několik desítek milionů korun.

tz.
Foto: Rostislav Pijáček – archiv KORUNKA LUHAČOVICE


, , , ,
F