Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Rekonstrukce Sokolovny se blíží ke konci, žáci ZUŠ budou mít brzy nové zázemí

Rekonstrukce Sokolovny se blíží ke konci, žáci ZUŠ budou mít brzy nové zázemí

Rozsáhlá a komplexní rekonstrukce a vnitřní přestavba budovy Sokolovny v Luhačovicích spěje ke konci. Vnější obálka budovy už je téměř celá hotová. Sokolovna má novou střechu, okna, zateplení a fasádu.

„Uvnitř se pracuje na osazování koncových prvků elektra, topení, zdravotechniky a vzduchotechniky, pokládá se dlažba a obklady, PVC podlahy i dřevěná podlaha v hlavním sále“, uvedla Magdalena Blahová z odboru správy majetku. Práce na budově budou hotovy do konce roku, s tím, že na jaře přijde na řadu ještě obslužná komunikace mezi Sokolovnou a Alfa marketem, kde se během rekonstrukce Sokolovny měnily nebo překládaly sítě. “Rekonstrukce Sokolovny je kromě městského rozpočtu spolufinancována z dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR a dotace Zlínského kraje, kterým děkujeme za podporu této rozsáhlé akce”, řekla starosta Marian Ležák.
Sokolovna bude sloužit Základní umělecké škole, která tady bude mít nové zázemí. Žáci ZUŠ se tak dočkají odpovídajícího prostředí a současně zde zůstane možnost využívat tyto prostory pro tradiční kulturní akce. Předpoklad nákladů na stavební práce je zhruba 43 milionu korun.

 

Reksoko22

tz.
Město Luhačovice

 

 

, , , , ,
F