Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Ředitelka Korunky Veronika Záhorská je ve finále ankety Žena roku 2021

Ředitelka Korunky Veronika Záhorská je ve finále ankety Žena roku 2021

Ředitelka dobročinných organizací Korunka Luhačovice a Korunka Velké Losiny, které působí ve Zlínském a Olomouckém kraji, a zároveň ředitelka lázeňských hotelů Royal Spa Veronika Záhorská je ve finále ankety Žena roku 2021 v kategorii Dobré srdce. Nominovaly jí děti z Dětského domova a Základní školy Vizovice, kterým Veronika Záhorská a její Korunka pomáhá již více než 15 let.

Přestože nemá času nazbyt, věnuje již téměř dvacet let většinu svého volného času dvěma neziskovým organizacím nesoucím název Korunka. Obě se snaží získávat finanční prostředky a dary pro potřebné ve Zlínském a Olomouckém kraji. Pod jejím vedením obě organizace, které založila, podporují nemocné, opuštěné a handicapované děti, sociálně slabé rodiny, ale i seniory a dětské domovy.

Projekt pod názvem KORUNKA POMÁHÁ zahrnuje dvě dobročinné organizace – KORUNKU LUHAČOVICE a KORUNKU VELKÉ LOSINY. Oba spolky organizují řadu charitativních a benefičních akcí, z jejichž výtěžků vždy podporují konkrétní děti a sociálně slabé rodiny. Za dobu svého působení přerozdělila KORUNKA pomoc převyšující několik desítek milionů korun.

„Nominace mě velmi potěšila a osobně ji beru nejen jako určité poděkování za svoji práci, ale především jako poděkování za naše snažení pro všechny mé spolupracovníky, dobrovolníky, přátele, a především moji rodinu, s nimiž se snažíme podporovat nemocné, opuštěné nebo handicapované děti, sociálně slabé rodiny nebo seniory,“ řekla Veronika Záhorská.

„Moje největší síla je v mé rodině a přátelích, protože Korunka funguje skutečně jen díky dobrovolníkům,“ vysvětluje a skromně dodává: „To, co dělám, je naprosto samozřejmé. Možná mi budete oponovat, ale myslím, že každý, kdo může něco udělat, by měl pomáhat.“

S rozhodováním, kam vybrané prostředky z módních přehlídek, koncertů a sbírek poputují, pomáhají Veronice pediatři. Zakládá si na tom, být užitečná i lidem, kteří si o pomoc neřeknou, ale přesto ji potřebují. „Je pro mě vítězstvím už jen to, že jsem se dostala do finále a někdo si dal tu práci dát mi hlas. Děkuji za to,“ uzavřela.

Anketa Žena roku 2021 má čtyři kategorie: Žije svou prací, Úspěšná na sítích, Zvítězila nad osudem a Dobré srdce. Z každé kategorie postoupily do finále tři ženy. Z finalistek pak následně vybere odborná porota čtyři vítězky.

 

IMG_1100

 

tz.
Foto: Korunka Luhačovice

 

, , , , ,
F