Home » ZPRÁVY » KRIMI » Na Petrůvce srazil řidič Karoqu chlapce na koloběžce

Na Petrůvce srazil řidič Karoqu chlapce na koloběžce

Dopravní policisté od nedělního podvečera prověřují závažnou dopravní nehodu, k níž došlo v obci Petrůvka na Zlínsku. Řidič osobního vozidla tady srazil nezletilého chlapce jedoucího na koloběžce, kterého s těžkým zraněním transportoval vrtulník do nemocnice.

Sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda KAROQ, který projížděl obcí Petrůvka v neděli asi v 16.30 hodin ve směru od Slavičína do Luhačovic, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a zejména nedbal na opatrnost vůči dítěti, které jelo před ním na koloběžce a chtělo odbočit vlevo na místní komunikaci. Řidič nezareagoval včas a dítě srazil. Dechová zkouška i zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u řidiče Škody negativní. Chlapec, který neměl přilbu, skončil s těžkým zraněním v nemocnici.

Veškeré okolnosti této dopravní nehody, míru zavinění a další skutečnosti, které se střetem souvisí, prověřují zlínští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty.

 

místo střetu Petrůvka

 

Upozornění:

Pro jízdu na koloběžce platí stejná pravidla jako pro jízdu na kole. Mimo jiné také povinnost řidiče nosit ochrannou přilbu až do dovršení osmnácti let věku.

Důležité je také být vybaven reflexními prvky, tak, aby byla koloběžka i její řidič pro další účastníky silničního provozu dobře viditelní.

 

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková
Foto: PČR

 

 

, , , ,
F