Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovice řeší následky po prudké noční bouři

Luhačovice řeší následky po prudké noční bouři

V noci ze čtvrtka na pátek se Luhačovicemi prohnala prudká bouře, která zasáhla zejména centrum města. Situaci přibližuje starosta Marian Ležák:

„Byly způsobeny značné materiální škody, ale přesto, že je řada poničených střech a popadaných stromů, naštěstí nikdo nebyl zraněn. Největší škody byly způsobeny na budově Domova mládeže Střední odborné školy Luhačovice, odkud jsme v noci evakuovali studenty. Náhradní zázemí na noc jsme jim zajistili ve spolupráci s místními poskytovateli ubytování. Kvůli zřícení části střechy internátu byla v tomto místě po několik hodin zcela neprůjezdná Masarykova ulice. Situaci od prvních minut město ve spolupráci se složkami IZS řeší, moc děkuji zejména profesionálním i dobrovolným hasičům z celého okolí, kteří od nočních hodin pomáhají odstraňovat škody. Proběhla také v ranních hodinách bezpečnostní rada města, kde se stanovil strategický postup, tak aby se škody odstraňovaly co nejrychleji. Poničeny byly střechy rodinných domů i panelových domů, zasažené střechy i popadané stromy se počítají na mnoho desítek. Značné dopady jsou na sídlišti Masarykova, spadlé stromy zdemolovaly i některá zaparkovaná auta v dalších částech města. Ke složitosti situace přispěl výpadek části telefonních sítí a elektrické energie. Odstraňovaní škod ve výrazně zasažených lokalitách intenzivně pokračuje.

Situace se daří ve spolupráci s hasiči postupně stabilizovat a s pomocí těžké techniky se dále řeší. Nejvíce zasažená místa jsou ohrazena páskou a prosíme veřejnost, aby na ně z bezpečnostních důvodů nevstupovala.“

 

Alternativní telefonický kontakt na pana starostu Mariana Ležáka je aktuálně 723 070 985.  Pro aktuální informace ho případně kontaktujte na uvedeném čísle.

 

 

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

 

 

, , , ,
F