Home » ZPRÁVY » KULTURA » Letní kino rozšířilo nabídku, užijí si ho i v místních částech

Letní kino rozšířilo nabídku, užijí si ho i v místních částech

Příjemné letní večery s filmovou projekcí čekají na diváky každou červencovou a srpnovou středu na terase plovárny v Luhačovicích. Letního kina, jehož první představení se rozjedou dokonce už před prázdninami, si ale mohou lidé užít v tomto roce navíc také v místních částech.

„Vyšli jsme vloni vstříc občanům, kteří v anketě projevili zájem o promítání letního kina na plovárně.  Moc nás tehdy potěšil zájem lidí a pozitivní reakce na nabídnutá představení. Letos jsme se proto rozhodli pojmout tuto kulturní nabídku ještě velkoryseji a rozšířit ji. Jednak z hlediska celkového počtu představení, také jsme ale chtěli vyhovět i občanům v Řetechově, Polichně a Kladné Žilín. Z prvních nadšených ohlasů po zveřejnění programu víme, jak se už předem lidé na letní kino opět velmi těší a že velmi kvitují právě i novou nabídku filmových projekcí v místních částech,“ poznamenal starosta Marian Ležák.

Program je postaven i tentokrát zejména na letních komediích, i když organizátorům komplikoval plánování fakt, že spousta premiér byla odložena.

„Zařadili jsme mimo letošní novinky Gump proto i řadu filmů, které měly premiéru už vloni, ale lidé si je v kinech vzhledem k situaci stejně nestihli příliš užít. Promítat tak budeme například filmy Chlap na střídačku, 3 bobule, ale i Šarlatána nebo pohádku princezna Zakletá v čase. V programu projekcí však nechybí ani nestárnoucí klasika v podobě komedie Světáci, o které nepochybujeme, že si ji lidé v pohodové atmosféře letního kina také skvěle užijí. Při všech projekcích samozřejmě nebude chybět ani nabídka občerstvení, která k tomuto typu venkovních představení neodmyslitelně patří,“ poznamenala za organizátory ředitelka Městského domu kultury Elektra Hana Slováková.

Promítání jsou plánována na plovárně i v místních částech vždy od 21.00. Jak to u letního kina bývá, je však možné uskutečnit je jen za příznivého počasí. V případě deště se projekce ruší.

 

letni kino_luhacovice a obce

tz.

 

 

, , , ,
F