Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Nová mobilní aplikace „Město Luhačovice“ je spuštěna

Nová mobilní aplikace „Město Luhačovice“ je spuštěna

Přehledná a intuitivní, přitom plná informací pro každého občana. Taková je nová mobilní aplikace „Město Luhačovice“, kterou lze snadno nainstalovat na všechny chytré telefony. Jak vysvětlil starosta Marian Ležák, jde o další krok v moderní komunikaci města s občany a veřejností.

„Díky této aplikaci ve svém mobilu na jednom místě snadno najdete vše o městě, aktuality z radnice, nebo například kulturní tipy a nejnovější zprávy. S pomocí aplikace Vás můžeme automaticky upozorňovat na aktuální změny v dopravě nebo informovat o případných mimořádných událostech jako jsou povodně nebo požár a jiné krizové situace. Díky aplikaci lidé snadno zjistí, kam přesně se obrátit, když si potřebují vyřídit důležitou úřední záležitost, ale také, jaké jsou v Luhačovicích aktuální možnosti trávení volného času. Věřím, že si lidé tuto aplikaci velmi rychle oblíbí a uvítají ji jako skvělý nástroj, který všem umožňuje snadno být v obraze současného dění v našem městě,“ uvedl starosta.

Stažení aplikace Město Luhačovice do mobilu je velmi snadné. „Stačí si ji vyhledat v GooglePlay (pro zařízení využívajících operačního systému Android) nebo na AppStore (u přístrojů fungujících na platformě iOS a macOS),“ dodal starosta.

Už za minulého vedení města se v Luhačovicích samospráva snažila podobnou službu občanům nabídnout jinou aplikací, ale nakonec se od ní ustoupilo. „Tato aplikace nebyla v souladu s novou identitou města a zároveň byla s ohledem na licenční poplatky finančně náročnější. Právě proto nyní přicházíme s alternativou, která je výhodnější a zároveň byla vytvořena na rozdíl od předchozího konceptu přímo pro naše město. Jsem přesvědčen, že bude praktičtější a mezi obyvateli o ni bude zájem,“ vysvětlil starosta.

Novou aplikaci pro Luhačovice vytvořila společnost AppKee, jejíž obdobné aplikace už úspěšně slouží mimo jiné občanům Prahy či Ostravy.

appka2

tz.

 

 

, , , , ,
F