Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » Luhačovice opět zasypal sníh, připomínají alpské středisko

Luhačovice opět zasypal sníh, připomínají alpské středisko

Luhačovice se opět potýkají s rekordními přívaly sněhu. Ty změnily nejkrásnější moravské lázeňské město Luhačovice v místo podobné alpským střediskům. Město se ale potýká s novými přívaly sněhu po nedávné sněhové kalamitě úspěšně a nenastal zde zásadní problém pro pěší ani pro řidiče.

„Abychom předešli vzniku kalamity, povolali jsme na pomoc s odklízením sněhu také dobrovolné hasiče. Podařilo se tak zachovat plynulý provoz a problém byl spíše na některých příjezdech do města než přímo v Luhačovicích,“ poznamenal starosta Luhačovic Marian Ležák.

Po vytrvalém sněžení ale zaznamenal kuriózní situaci, která se stala přímo pod okny luhačovické radnice. „Pod tíhou sněhu se tu polámaly stromy, které jsou přímo před radnicí, ale žádné škody na zdraví ani majetku nezpůsobily,“ podotkl Ležák. Až na tuto nijak závažnou maličkost se tedy dá spíše v Luhačovicích hovořit o idylicky zasněžené kráse města. „Návštěvníci mě oslovili s tím, že je to tu teď jak ve Švýcarsku,“ nastínil Ležák.

Že se v Luhačovicích daří současnou sněhovou nadílku dobře zvládnout a vytrvale se na tom pracuje, potvrdil i ředitel Technických služeb Luhačovice Josef Pučalík.

„V ulicích máme samozřejmě všechnu techniku. Skvěle pomáhají i dobrovolní hasiči, kteří ručně a pomocí frézy odklízeli v ulicích Rumunská, Lužné a dalších. Daří se plnit časové limity podle plánu údržby, máme rozhrnuty a posypány Luhačovice, sypače teď míří do místních částí Kladná Žilín a Řetechov a až se vrátí, pojede se druhé „kolečko“ přímo v Luhačovicích,“ informoval po 15. hodině Pučalík. Sníh tak nepřinesl tolik komplikací a naopak radost mohou mít třeba místní lyžaři, kterým se opět doplnil sníh na sjezdovce a dostatek sněhu bude v širém okolí samozřejmě i pro běžkaře.

Při posledních velkých přívalech sněhu počátkem ledna tu napadlo nejvíc sněhu v republice a sníh z ulic musely TS odvážet i nákladními auty. K takovému kroku se zatím přistoupit nemuselo, ale v případě nutnosti je vedení města připraveno spolu s TS zavést toto a další opatření.

strom

tz.
Foto: Město Luhačovice

 

, ,
F