Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » Kdo letos vystoupí na benefičním koncertu pro Charitu Luhačovice?

Kdo letos vystoupí na benefičním koncertu pro Charitu Luhačovice?

S potěšením vám můžeme oznámit, že známe účinkující jedenáctého Adventního benefičního koncertu pro Charitu Luhačovice. Chcete je také poznat? Tak určitě přijďte v pátek 7. prosince, v 18:15 do kostela Svaté rodiny v Luhačovicích. O příjemně prožitý zážitek se postará místní folklorní soubor Malé Zálesí a Schola z Brumova-Bylnice.

 

Naši milí účinkující již pilně trénují a připravují se na koncert. Rádi bychom vám je touto cestou představili. Tak jsme jim dali možnost prezentovat se sami…

„Folklorní soubor Malé Zálesí z Luhačovic se snaží oživit a přiblížit svým příznivcům lidové tradice v národopisné oblasti Luhačovské Zálesí. Repertoár čerpá z tradic místní lidové kultury, jeho těžištěm je hudební, písňový a taneční folklor regionu, dětské hry, tradiční zvykosloví a obyčeje Luhačovického Zálesí. Dětskou část souboru nyní tvoří 3 skupinky dětí ve věku od 3 do 6 let, od 7 do 10let a od 12 – 15 let. S dětskou skupinou spolupracuje dětská hudecká muzika při ZUŠ Luhačovice.

Soubor pořádá v Luhačovicích již tradiční fašankovou obchůzku a vynášení Mořeny, které mají velkou oblibu dětských skupin. Rádi navštěvujeme také folklorní festivaly a slavnosti po celé ČR. Kolektiv souboru se pravidelně účastní slavnostního zahajování hlavní lázeňské sezóny „Otevírání pramenů“ v Luhačovicích.“ Tak představila soubor Alena Slámová z Malého Zálesí Luhačovice.

 

Vedoucí Scholy B-B Veronika Mišáková o jejich uskupení říká: „Jsme parta cérek a ogarů, které baví zpívat a hrát a protože vědí, od koho tyto dary dostali, snaží se je využívat k radosti Dárce. Doprovázíme svým zpěvem především mše svaté v brumovském kostele (střídáme se s paní varhanicí a „malou“ scholou), ale rádi se vydáváme na zkušenou také do jiných farností. Takovým putováním říkáme „Tour de fare“ a letos jsme slavili první kulatiny, protože jsme putovali už popáté – navštívili jsme Uherské Hradiště, Staré Město a Velehrad. V Luhačovicích už jsme párkrát zpívali a těšíme se, že se s vámi znovu potkáme na Adventním koncertě.“

 

Vstupné na tuto událost je dobrovolné a výtěžek z benefičního koncertu bude použít na úpravu zahrady Charity Luhačovice se zaměřením na aktivní společenské vyžití našich uživatelů.

Už se moc na letošní koncert těšíme. Přijďte se zaposlouchat.

 

tz.

Mgr. Anna Martincová

 

,
F