Home » ZPRÁVY » KRIMI » Divoká noc v Luhačovicích

Divoká noc v Luhačovicích

Divokou noc protkanou hned několika přestupky a trestným činem zažili ze čtvrtku na pátek policisté z Luhačovic. Čeká je teď šetření přestupku proti veřejnému pořádku, přestupku v dopravě a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Devětadvacetiletý pachatel se zase může dočkat kromě několikatisícové pokuty i možného trestu odnětí svobody. V tomto případě až na jeden rok.

V noci na pátek policisté z Luhačovic stejně jako jindy projížděli lázeňským městem. Jejich pozornost upoutal řidič vozidla Škoda Superb, kterého se rozhodli zastavit pomocí červeného nápisu „Stop“ na policejním vozidle. Řidič však na pokus o zastavení nereagoval. Naopak zvýšil rychlost a ujížděl dál. Po několika desítkách metrů zastavil vozidlo u domu, vystoupil a utíkal pryč. Jeden z policistů ho začal pronásledovat. Zároveň ho neustále vyzýval k zastavení, avšak bezvýsledně. Policista muže po několika metrech dostihl. Ten se však neustále bránil a jeho agresivita se zvyšovala. Policista muže zpacifikoval, zajistil a společně s kolegyní ho převezli na policejní služebnu. Dechová zkouška, kterou zpočátku odmítal, u něj opakovaně ukázala více než 1,5 promile alkoholu. Při zákroku utrpěl policista lehké zranění a navíc si poškodil uniformu.

Oba přestupky, kterých se řidič vozidla dopustil, budou po prošetření policisty předány příslušnému úřadu k projednání a potrestání.

IMG_2783

nprap. Monika Kozumplíková

 

 

F