Home » ZPRÁVY » KRIMI » Otec bodl po hádce syna do břicha

Otec bodl po hádce syna do břicha

Kriminalisté obvinili sedmašedesátiletého muže z obce poblíž Luhačovic ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Začátkem srpna po přechozí hádce bodl svého syna kuchyňským nožem s dvanácticentimetrovou čepelí do břicha. V nemocnici se musel podrobit okamžité operaci. Seniorovi hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody.

Příběh se původně odvíjel úplně jinak. Senior zavolal na linku tísňového volání policie s tím, že ho fyzicky napadl jeho sedmačtyřicetiletý syn. Až po příjezdu do obce, kde mělo k napadení dojít, policisté zjistili, že se jeho tvrzení zakládalo na pravdě pouze částečně. Počáteční konflikt dvou mužů kvůli nářadí se strhl ve fyzické napadení. Starší z nich vzal do ruky kuchyňský nůž a ve vzteku a pod vlivem alkoholu bodl svého syna do břicha. Se zraněním ho odvezla jeho přítelkyně do nemocnice.

Dechová zkouška u seniora ukázala 1,32 promile alkoholu. Policisté ho zadrželi a odvezli do policejní cely, odkud ho po nezbytných úkonech následující den propustili. Muž se ke svému neuváženému činu přiznal a vyjádřil lítost.

Ilustrační foto

IMG_20150921_114905

nprap. Monika Kozumplíková

 

F