Home » ZPRÁVY » HZS » Muže zavalilo kamení

Muže zavalilo kamení

Dopolední taktické cvičení jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Luhačovic.

Místem taktického cvičení, které bylo zahájeno v úterý 6. 12. v 10.15 hodin vyhlášením poplachu oběma jednotkám, byl bývalý lom v okrajové části Luhačovic. Podle námětu cvičení došlo k zavalení muže provádějícího nelegální těžbu kamení.

Do pěti minut od výjezdu se jednotky dostaly poblíž uvedeného místa fiktivní události. Příjezd těžké techniky hasičů až na samotné místo zásahu nebyl vzhledem k členitému a zalesněnému terénu možný. Hasiči vybaveni potřebným zdravotnickým materiálem a prostředky pro transport zraněného tak museli pokračovat pěšky. Po krátkém prohledávání prostou dna bývalého lomu byl muž zavalený kamením a kmeny stromů nalezen.

V první fázi zásahu hasiči poskytli zraněnému nezbytnou předlékařskou pomoc a odstranili z jeho těla kameny a kmeny. Následně ho umístili na páteřní desku, zafixovali jeho krční páteř a připravili ho k transportu ve vakuových nosítkách. Na nich byl přenesen zpět ke komunikaci. Po celou dobu transportu byl kontrolován jeho zdravotní stav. Dvacet minut po příjezdu jednotek byla cvičná záchranná akce ukončena. Po vyhodnocení výcviku se obě jednotky vrátily na svou společnou stanici.

cvič 2.1.16 (2)

cvič 2.1.16 (1)

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje

 

,
F