Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » Adventní benefiční koncert pro Charitu Luhačovice podpořil její další činnost

Adventní benefiční koncert pro Charitu Luhačovice podpořil její další činnost

Na 9. Adventním koncertu pro Charitu Luhačovice zahráli a zazpívali žáci a pedagogové Základní umělecké školy Luhačovice a hosté z pěveckých sborů Puellae Carminum a Leoše Janáčka. Vystoupili v kostele Svaté Rodiny Luhačovicích na podporu další činnosti místní Charity Luhačovice v pátek 2. prosince.

Závěrečnou tečkou po pátečním vánočním řemeslném jarmarku s celodenním programem před radnicí a rozsvěcováním vánočního stromu v Luhačovicích se stal Adventní benefiční koncert Charity Luhačovice. Žáci a pedagogové hudebního oboru ZUŠ Luhačovice si připravili svůj program, který zahájil žesťový soubor. Potěšili posluchače například ve hře na flétnu, kytarovým duem, hrou na varhany, sólovým i sborovým zpěvem.

V závěru koncertu vystoupili členové z pěveckých sborů Puellae Carminum a Leoše Janáčka, kteří si pouze pro příležitost této benefice připravili několik adventních písní.

Výtěžek z benefičního koncertu činí 23.980,- Kč bude věnován na další činnost Charity Luhačovice. Poděkování patří všem, kteří přišli či pomohli jinak a dali svým příspěvkem najevo, že Charita Svaté rodiny je pro ně důležitá.

Na konci benefičního koncertu se loučila ředitelka Charita Svaté rodiny Luhačovice Mgr. Lenka Semelová, DiS. rozloučila se všemi těmito slovy: „Děkuji i Vám všem, kteří jste stále ochotni pomáhat druhým, především potřebným lidem. Advent to je doba lidskosti, udělejme z něj dobu, kdy se alespoň na chvíli zastavíme, a zažijeme pocit sounáležitosti. Každý dar nemusí mít velkou materiální hodnotu, proto i my jsme pro Vás připravili dnešní večer, který je malým, ale doufám, že o to milejším dárkem.

Charita Luhačovice je zde pro všechny, kteří chtějí změnu, kteří se cítí osamělí a izolovaní, protože to tak být nemusí. Přijďte mezi nás posedět, popovídat si a strávit klidný čas v dnešní uspěchané době.

Cílem dnešního večera je získat finanční prostředky na činnost Charity Luhačovice, být zde pro všechny, a především pro ty nejpotřebnější.“

Mezi společnostmi, které Charitě svou podporu vyjádřili, především svou podporou této akce s konkrétním záměrem, jsou: Farnosti Luhačovice, Městu Luhačovice, MDK Elektra, dále společnostem FAKT Pozlovice, Hotelu Vega s.r.o., Hydraulika Petráš, VAVRYS CZ, Vincentka a.s. a Zálesí a.s.

ABCHL2016 (4)

tz.
Anna Martincová

 

 

, ,
F