Home » ZPRÁVY » SPORT » Fryšták – FK Luhačovice 1:5

Fryšták – FK Luhačovice 1:5

V prvních minutách to nevypadalo na jednoznačné utkání.

Fryšták nastoupil bojovně a první centr do vápna poslali domácí. Poté se vše otočilo. Do 20. minuty jsme mohli jít 3x do vedení. Nejprve fantasticky vychytal Mikel Davida Červenku a jeho únik vytáhl na břevno. Poté se na něj řítil sám Talaš, ale v poslední chvíli mu míč uskočil. Další šanci hasil na brankové čáře Mikel. Gólově jsme udeřili až ve 35. minutě. Po levé straně utekl agilní Kořenek, nacentroval míč před bránu kde našel Bernátka. Ten hlavou připravil míč pro kapitána Ondřeje Červenku, který měl jednoduchý úkol. Umístit míč do prázdné brány (0:1). O dvě minuty později založil útočnou akci brankář Kořenek, našel rychlonohého Davida Červenku, ten se ve vápně uvolnil a předložil míč do prázdné brány zkušenému Bernátkovi (0:2). Od té chvíle se prakticky hrálo na jednu bránu. Soupeř byl nepřesný a přechod do útoku buď končil v autu, nebo na naší obraně.Těsně před koncem poločasu si domácí vytvořili první nebezpečnou situaci. Centr z pravé strany proletěl našim pokutovým územím, kdy jen tak tak nedosáhl osamocený dobíhající hráč Fryštáku. O klasického šatňáka se postaral Bernátek. Odražený míč po přímém kopu pohotově zpracoval a umístil za bezmocného Mikela (0:3).

Do druhé půle jsem opět vlétli gólově. Odražený míč po rohovém kopu se dostal ke Kořenkovi a ten dělovkou z 25. metrů nedal domácímu brankáři šanci (0:4). Naše mužstvo stále útočilo. Domácí se pokusili o pár rychlých kontrů. Centrované míče buď nikoho nenašli, nebo na poslední chvíli zasahovali naši obránci. Do samostatného úniku se nejprve dostal David Červenka, míč opět nezkrotil těsně před zakončením. Pátý gól vstřelil střídající Štěpán Červenka, nejprve se taky řítil sám na branku domácích. Ovšem Mikel byl pozorný a jeho pokus kryl. O pár vteřin ovšem důrazem v osobním souboji dorazil pokus Davida Červenky(0:5). Od 75. minuty to vypadalo, že si všichni chtějí dát gól. Otevřeli jsme obranu, vytvořili jsme si sice další šance. Ale taky jsme dovolili soupeři vstřelit čestný gól. V 79. přišel centrovaný míč z pravé strany a nabíhající Hřebačka se nemýlil (1:5). V závěru se zápas spíše jen dohrával. Bereme tedy další důležité body.

Fryšták vs. FK Luhačovice 1:5 (0:3) 

Branky: Bernátek 2x, Červenka O., Kořenek, Červenka Š.

 

Sestava: Kořenek Jakub, Bartek, Suchý, Červenka B., Kořenek Jan, Popelka, Liška (79. Polách), Červenka O., Talaš, Bernátek (61. Červenka Š.), Červenka D.

„Cením si nasazení. Takové zápasy můžou zavánět podceněním. Soupeř se nachází ve spodních patrech tabulky. Ale kluci zápas odmakali. Kvalita byla na naší straně a jsem rád, že kluci chápou za co bereme body. Každý si do 75. minuty plnil své povinnosti, vše bylo podloženo aktivním pohybem. Odraz toho bylo množství šancí a pět branek. Takhle musím pracovat dál! Fryšták bojuje s velkou marodkou, musí to být hrozně nepříjemné a psychicky náročné. Libilo se mi však jejich odhodlání vstřelit branku,“ dodal trenér Jelínek.

FK L- FR

Autor: FK Luhačovice

 

, ,
F