Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Luhačovice – Chropyně 4:0

FK Luhačovice – Chropyně 4:0

Začátek zápasu byl divoký. Hrálo se nahoru dolu, a do první vyložené šance se dostal soupeř.

Odražený míč po rohovém kopu tečoval na tyč hostující hráč. O minutu později, se situace opakovala, tentokrát na druhé straně domácí Bernátek orazítkoval tyč hostů. V 10. minutě jsme šli do vedení. Za nastřelenou ruku byl nařízen pokutový kop, který David Červenka proměnil (1:0). Po patnácti minutách hry jsme se začali prosazovat ještě více a drželi jsme míč na kopačkách. Nejprve se dostal do šance Talaš, ale tak tak nedosáhl. O chvíli později už rozvlnil síť, bohužel branka neplatila pro ofsajd. Poté pálil z dálky agilní Liška, brankář jeho střelu kryl. Ve 30. minutě byl ve vápně faulován Talaš. Míč na penaltový puntík si opět postavil David Červenka, bohužel tentokrát přestřelil. Jeho chvíle přišla ve 43. minutě, kdy si krásně zaběhl za obranu, kde ho našel Broňa Červenka a své sólo zkušeně proměnil (2:0). V první půli jsme měli i další slibné příležitosti, ovšem stav 2:0 zůstal.
Do druhé půle jsme šli v pohodě a bylo to vidět na předvedené hře. Soupeře jsme prakticky do ničeho nepustili, a byli jsme nebezpeční. V 58. minutě proměnil Popelka rohový kop. Vyskočil nejvýš a hlavou nedal brankáři šanci (3:0). O chvíli později se připomněl Bartek, kdy zkoušel individuálně proniknout až do vápna, na poslední chvíli byl zastaven. Další nádhernou akci předvedl Suchý. Sám se z pozice stopera vydal na steč se soupeřem, prošel celé hřiště a řítil se sám na brankáře hostů chybělo tomu jen přesné zakončení. V 68. minutě se po pravé straně protáhl Bartek a z úhlu fantasticky prostřelil ochránce hostující svatyně (4:0).
Soupeř zahrozil až v závěru, kdy střelu ze střední vzdálenosti kryl pohotový Kořenek v bráně. „Opravdu jsme předvedli povedený výkon. Byli jsme aktivní ve všech řadách. A všechny naše řady se prosadili, to je super. Poctivý fotbal jsme zvládli přetavit ve kvalitní přechod do útočné fáze. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Takhle se musíme prezentovat dál. Bez 100% nasazení není fotbal, a kluci si to tímto zápasem potvrdili,“ dodal trenér Jelínek.

Branky: Červenka D. 2x, Popelka, Bartek

FK Luha

Autor: FK Luhačovice

 

, , ,
F