Home » ZPRÁVY » SPORT » Fotbalové utkání: FC Strání vs. FK Luhačovice

Fotbalové utkání: FC Strání vs. FK Luhačovice

Bohužel nám zápas tentokrát výsledkově nevyšel. I když jsme od první půle byli aktivnějším týmem.

Nedařilo se nám gólově prosadit. Dvě největší příležitosti si vytvořil Tonda Popelka, ale jeho jmenovec v bráně domácích byl v obou případech proti vstřelení branky a bravůrními zákroky pokusy zneškodnil. Domácí se spoléhali na rychlé protiútoky a nebezpečné standardní situace. Do větší příležitosti jsme je však nepustili. To vše platilo až do 32. minuty. Kdy Pešek nešťastně brnkl o nohy unikajícího Straňáka, rozhodčí nařídil pokutový kop. Pilka se nemýlil a domácí šli do vedení. Ve druhé půli se opět hrál aktivní fotbal v tempu. Domácí naše útoky zastavovali na hranici sebeobětování za což je fanoušci odměňovali pochvalným potleskem. Vyrovnání měl na kopačkách 2x Štěpán Červenka, nejprve hlavou mířil vedle. U druhého pokusu, kdy byl Popelka v bráně již překonán, zaskočil téměř na brankové čáře Haloda. Další kaňkou utkání bylo nezaviněné zranění našeho Pantálka. V nastaveném čase jsme šli do rizika ve hře na 3 obránce. Bohužel se nám nepodařilo výborně bránící tým překonat. V samotném závěru po naší hrůbé chybě, mohl soupeř dát druhou branku. Kořenek skvělým zákrokem vytěsnil míč mimo tři tyče. Stav se tedy neměnil a FC Strání si připisuje premiérovou výhru v Krajském přeboru.

Sestava: Kořenek, Pešek, Červenka B., Suchý, Pantálek (61. Červenka Š.), Čala (74. Vičánek), Červenka O., Popelka (77. Bartek), Bernátek, Červenka D.

Trenér Jelínek:
„Zápas se hrál ve vysokém tempu a musím uznat kvality soupeře. Takticky zvládli utkání velmi dobře. Za předvedenou hru se nemusíme stydět, minimálně remízu jsme si zasloužili. Bohužel se nám nedařila předfinální fáze tak jako jindy a selhali jsme i v koncovce. Nejvíce mě ovšem mrzí vážné zranění Pantálka, je to velká ztráta.
Musím ocenit skvělou atmosféru utkání, vše se neslo ve stylu fairplay. A domácí fanušci hnali svůj tým k bodovému zisku. Po zápase se nám dostalo i uznání za předvedenou hru. Takže klobouk dolu před takovou kulisou.“

FC Strání vs. FK Luhačovice          1:0 (1:0)

xfkluhaA.jpg.pagespeed.ic_.XXDx7GJaw9

Autor: FK Luhačovice

 

, , , ,
F