Home » NABÍDKY » Nový energetický projekt v Brumově-Bylnici

Nový energetický projekt v Brumově-Bylnici

Valašskokloboucká společnost Eurocorp pod značkou Waldera buduje ve Vlárském průsmyku energetický projekt přeshraničního významu.

V návaznosti na rozšíření pilařské výroby roste v areálu pily Kloboucké Lesní v Brumově-Bylnici peletovací linka, která bude z pilin a hoblin vyrábět dřevní pelety, a distribuční centrum s vlastní dopravou, odkud se budou vyráběné pelety přímo rozvážet zákazníkům.

„Inspirovali jsme se v Rakousku, kde funguje tradiční model spotřeby tzv. lokální energie – zákazník topí peletami nebo briketami, které vznikly z pilin z místní pily při zpracování dřeva vytěženého v okolních lesích,” říká Marek Řebíček, ředitel Waldery.

Celý projekt má zásadní význam pro celý Valašský region – linka bude se svou kapacitou 20 000 tun ročně pátou největší v republice a i s navázanou distribucí vytvoří dvacet nových pracovních míst.

„Zkušenosti s distribucí pelet sbírám již osm let a těší mě, že své znalosti budu moci přenést i do jejich výroby. Kloboucká lesní obhospodařuje desetitisíce hektarů lesa s kvalitním valašským dřevem a technologie na pile jsou špičkové. A já se těším, že díky tomu budou naše výrobky a s nimi spojené služby na světové úrovni,“ dodává Řebíček.

Sloganem Waldery je „Vše pro dům až na dvůr” a kromě otopu na e-shopu www.waldera.cz nabízí i profesionální zahradní substráty, mulčovací kůru, hnojiva, písky nebo krmiva pro zvířata. Zákazníci na Moravě a západním Slovensku tak získají pohodlnou distribuci vším, co jejich dům a zahrada potřebují.

Objednávky jsou distribuovány nákladními automobily s přívěsným terénním manipulátorem, který složí paletu přesně tam, kam zákazník ukáže – třeba až do garáže nebo stodoly. Dřevní pelety lze navíc objednávat volně ložené v cisterně a nechat si zásoby na zimu nafoukat přímo do zásobníku u kotle. Výroba disponuje skladovacími sily na pelety o kapacitě 2 000 t. Samozřejmostí je i možnost osobního odběru přímo v Brumově-Bylnici.

Velkým tématem nejen ve Valašském regionu bude plánovaná státní podpora výměny kotlů na uhlí za moderní ekologické vytápění. Waldera nabízí odborné poradenství všem, kteří uvažují o výměně stávajícího kotle na uhlí za moderní dotovanou technologii.
Odbornou konzultaci stejně jako osobní odběr zboží z nabídky e-shopu www.waldera.cz lze předem domluvit s paní Michaelou Brumovskou na telefonu +420 778 700 776 nebo na emailu brumovska@waldera.cz.

 

-PR-

 

 

, ,
F