Home » ZPRÁVY » HZS » HZS - Luhačovicko » Zraněnou osobu transportoval do nemocnice vrtulník

Zraněnou osobu transportoval do nemocnice vrtulník

U dopravní nehody dvou osobních vozidel mezi obcemi Velký Ořechov a Dobrkovice v okresu Zlín zasahovali v neděli 6. 9. 2015 v odpoledních hodinách profesionální hasiči z požární stanice Luhačovice.

Dispečink Zdravotnické záchranné služby ohlásil ve 13:49 hodin hasičům havárii dvou osobních vozidel na silnici u obce Dobrkovice ve směru na Velký Ořechov. Hasičům bylo dále sděleno, že se jedná o čelní střet aut a že posádky obou vozidel jsou už vyproštěny. Hasiči vyjeli na místo události s jedním zásahovým vozidlem.

Poškozená vozidla Volkswagen Passat a Škoda Octavia blokovala v době příjezdu hasičů silnici před obcí Velký Ořechov v délce asi 50 metrů. Zranění už byli v péči zdravotníků. Ještě před jejich příjezdem ale poskytli předlékařskou péči zraněným osobám kolemjedoucí řidiči. Ve voze značky Volkswagen jela jen řidička, ve voze Škoda jely čtyři dospělé osoby. Všichni účastníci nehody byli zraněni. Na místo srážky vozidel přiletěl i vrtulník, který transportoval jednu zraněnou osobu do nemocnice v Brně. Ostatní zranění byli odvezeni sanitkami do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

V místě nehody byla komunikace silně znečištěna od zemědělských strojů. Proč k nehodě došlo zjišťovala Policie České republiky, která na místě řídila i dopravu. Silnice byla uzavřena po dobu šetření příčiny nehody a práce hasičů komunikaci. Doprava byla odkloněna přes obec Dobrkovice.

Hasiči odpojili akumulátory vozidel a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Po zadokumentování nehody byla vozidla naložena na transportní auta odtahové služby a komunikace byla hasiči uklizena.

 

2

 

nprap. Roman Žemlička
Foto: HZS Zlínského kraje

 

,
F