Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Luhačovice vs. FC Rožnov pod Radhoštěm 3:1 (2:1)

FK Luhačovice vs. FC Rožnov pod Radhoštěm 3:1 (2:1)

luha-roznov

Zasloužené vítězství na domácí půdě. Již v první minutě zápasu jsme mohli jít do vedení. David Červenka byl v úniku sražen nedovoleně v pokutovém území. Bohužel nařízený pokutový kop Zámorský neproměnil. Naše borce to ovšem nezlomilo a dál se tlačili kupředu. Naše aktivní hra ve středu pole přinášela ovoce. V 5. minutě se dostal za obranu opět David Červenka, jeho chvíle ovšem ještě nepřišla. Mířil vedle. V 18. minutě předvedl nádhernou střelu Patrik Bartek, jeho dynamit jen tak tak brankář vyrazil na rohový kop. O chvíli později to vypadalo už na jasný gól. Ale houževnatá obrana soupeře ve vápně v poslední chvíli 2x zablokovala míči cestu do sítě. Ve 35. minutě už to ale vyšlo. Bernátek našel průnikovou přihrávkou agilního Davida Červenku a ten obstřelil ochránce hostující svatyně. (1:0) O tři minuty později muž zápasu David Červenka udělal z hostující obrany trhací kalendář, přihrál před prázdnou bránu Martinovi Bernátkovi a ten uklidil míč. (2:0) Soupeř se nechtěl dát lacino a dokázal ještě do poločasu snížit na rozdíl jedné branky. Ve 45. minutě se dostal hostující útočník za obranu, obešel Kuchaře a pohodlně skóroval. (2:1) Druhý poločas jsme opět začali aktivně a jak jinak než přes Davida. 48. minuta a bohužel míč na dlouhou nohu nedokázal přesně přehodit přes vybíhajícího gólmana. V druhé půli se soupeř zlepšil, v určitých pasážích dominoval, ale zatím bez šance. V 64. minutě se opět připomněl David Červenka, vybíhající gólman musel hlavičkovat před pokutovým územím, našel pouze kopačky Davida, ten levačkou z jedné napálil míč na prázdnou bránu ze vzdálenosti 25 metrů, ale trefil spojnici tyče a břevna. V 66. minutě zahrozil po rychlém brejku soupeř. Kuchař střelu z 16-ti metrů vyrazil na roh. Nedáš dostaneš mohlo platit o minutu později. Bernátek našel nabíhajícího Bartka, ten brankáře z blízka neprostřelil. Z následného rohu opět Bartek na zadní tyči mířil hlavou těsně vedle. 76. minuta přinesla soupeři největší šanci zápasu. Samostatný únik z poloviny hřiště na Kuchaře soupeř zakončil těsně vedle tyče. A přišel trest, Zámorský vybojoval míč posunul na Bernátka, ten uličkou našel nabíhajícího Davida Červenku. Sám před brankářem se nemýlil a uklidil pomůcku do zařízení. (3:1) V závěru si Rožnov svou aktivitou vytvořil tlak, ovšem pozorný Kuchař po zmatku v obraně střelu kryl. V 88. minutě závar před naší brankou již neskončil a tak tři body zůstaly doma.

Branky: 2x David Červenka, Martin Bernátek

Sestava domácí: Kuchař, Pešek, Košák, Kořenek, Zámorský, Bartek, Popelka, Červenka O., Polách (85. Ďurďa), Bernátek (87. Slezák), Červenka D. (90. Zmeškal)

 

Hodnocení trenéra: „Dnes jsme konečně přetavili naši hru ve vítězství. Myslím si, že jsme byli lepším týmem a výhra je zasloužená. Vytvořené šance jsme tentokrát dokázali proměnit. Výborný výkon dnes podal David Červenka, svou aktivitou byl neustále nebezpečný. Musím borce pochválit za odvedenou práci. Náš tým je ve zdravotním rozkladu a Polách s Kořenkem museli nastoupit indisponovaní o to víc si cením kolektivního výkonu a bojovnosti. Důležitým bodem zápasu byla aktivita naší středové řady. Výhra je důležitá i pro naše sebevědomí.“

 

Martin Coufalík
Foto: FK Luhačovice

 

,
F