Home » ZPRÁVY » CHARITA LUHAČOVICE » Pouť rodin na Provodov – Maleniska

Pouť rodin na Provodov – Maleniska

Provodov kostel

Charita Svaté rodiny a Římskokatolická farnost Luhačovice pozvala 8. května rodiny, ale i tříkrálové koledníčky, jejich asistenty a kamarády na pouť na Provodov – Maleniska. Poutníci z Luhačovic, Pozlovic i z okolních vesnic se setkali na Řetechově a společně putovali k poutnímu místu.

V rámci celé akce byly připraveny hry a soutěže pro všechny účastníky, o které se postarali dobrovolníci charity z řad mládeže. Vědomosti ze školních lavic si osvěžili nejen děti, ale i rodiče. Na poutním místě Panny Marie Sněžné byla sloužena mše svatá. Kostelík se celý zaplnil asi sedmdesáti poutníky, kteří připutovali pěšky anebo na Maleniska přijeli auty. Nejmladším poutníkem se stal čtrnáctiměsíční Dominik ze Slopného. V závěru mše svaté jsme k příležitosti Dne vítězství zavzpomínali na oběti druhé světové války a uctili je zpěvem české národní hymny.

Po ní následovalo opékání špekáčků, dokončení soutěže a odměna pro výherce. Byl to příjemně strávený den. Z pouti jsme si odnesli hezké zážitky a již nyní se těšíme, na další setkání.

Autor: Karel Adámek

 

,
F