Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Luhačovicko » Luhačovice: Podezřelý předmět skrýval korálky pro děti

Luhačovice: Podezřelý předmět skrýval korálky pro děti

Dnes 29. 5. 2015 před sedmou hodinou ráno našel školník Základní školy v Luhačovicích před vchodem do školy tašku s neznámým obsahem a nápisem „Dárek pro ZŠ“. Protože si nebyl jistý, co taška obsahuje, zavolal na linku 158.
Policisté tašku vyhodnotili jako nebezpečný předmět a přivolali psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin a pyrotechnika z výjezdové služby z Olomouce. Společně s hasiči a městskou policií evakuovali několik desítek žáků, kteří již v té době byli ve škole a mateřské škole. K velké radosti žáků poté zabránili ve vstupu dalším asi šesti stovkám dětí a zaměstnanců obou škol.
Náhradní prostory pro ně připravila starostka města Luhačovice. Na dobu od sedmi do devíti hodin, do ukončení bezpečnostního opatření, byl částečně omezen provoz na ulici Školní v Luhačovicích. Po příjezdu začali pyrotechnici za pomoci rentgenu zjišťovat, co nebezpečný předmět ukrývá. Zkoumání skončilo úsměvem na tváři přihlížejících. Taška skutečně skrývala dárek pro ZŠ, jejím obsahem byly korálky. Učitelé potvrdili, že je využijí v hodinách výtvarné výchovy.

Luhacovice skola

Luhacovice skola 2

 

nprap. Monika Kozumplíková
Foto: PČR

 

 

,
F