Home » ZPRÁVY » SPORT » Holešov vs. FK Luhačovice 1:2

Holešov vs. FK Luhačovice 1:2

IMG_7769

Luhačovice po zlepšených výkonech v posledním době zavítaly v sobotu 30. 5. 2015 na horkou půdu aspiranta na postup do Holešova. A opět se hostům podařilo přivézt tři cenné body, které znamenají jistotu záchrany v soutěži i v případě sestupu čtyř týmů. Ale hezky popořadě. Jako první se o slovo přihlásily Luhačovice. V desáté minutě zahrával Polách přímý volný kop z 20 metrů a orazítkoval horní tyčku! Do vedení šel ovšem soupeř. Po penaltovém zákroku Talaše se ujali vedení 1:0. Soupeř hrál z obranného bloku a spoléhal na brejkové situace. Luhačovice se marně snažily najít skulinku v dobře pracující obraně domácích. V první půli si tak vytvořili hosté už jen jeden závar v pokutovém území. Holešov zahrozil ještě jednou po úniku z levé strany, ale Kuchař byl pozorný. Druhý poločas začal podobně. Boj o střed hřiště a domácí číhali na svůj moment. Donutili chybovat Coufalíka, po jehož chybě ještě stihli hosté odvrátit míč na roh. Po jeho zahrátí se 3x vrátil míč před branku Luhačovic, ovšem poslední pokus šel těsně nad branku. Hosté tak přečkali šanci domácích jít do dvoubrankového trháku a sami udeřili. V 59. minutě prodloužil Bernátek míč na Polácha, ten si navedl míč na svou silnou levou nohu a z hranice šestnáctky nedal brankáři šanci 1:1! O minutu později bylo opět veselo. Polách nacentroval před branku, na první tyči zakončil Bernátek do břevna, míč doputoval k Ondrovi Červenkovi číhajícímu na zadní tyči a ten nekompromisně zatloukl míč od horní tyče do branky 1:2!!! Tento šok evidentně se soupeřem otřásl. Marně se snažili o protiútoky. Naše pozorná obrana už vážnější šanci nepřipustila. V 88. Minutě se mohl z rohového kopu radovat střídající Zámorský, ale branku přestřelil. Výhra nad silným soupeřem potvrzuje dobré jarní výkony týmu.

Branky: Polách, Červenka O.

Sestava FK Luhačovice: Kuchař, Pešek, Talaš, Coufalík, Kořenek Jan, Liška (72. Zámorský), Kalus, Červenka O., Heger (83. Man), Bernátek, Polách

Sestava Holešov: Bakala, Chudárek, Charuza, Palík, Roubalík, Marek, Olša, Křenek, Matulík, Lomaka, Münster

Hodnocení trenéra hostů Jana Jelínka:

Soupeř nás zaskočil aktivním hlubokým blokem od začátku utkání. V domácím prostředí jsem čekal větší aktivitu. Čekali na naši chybu a hráli na brejky. Byl to zápas o 3 šancích na každé straně, my byli produktivnější. Podařilo se nám otočit nepříznivý výsledek o to je výhra cennější. Soupeře jsme nepustili ani v závěru do nějakého výrazného tlaku. Jsme rádi, že touhle výhrou jsme definitivně splnili cíl a to záchranu v soutěži.

Autor článku: Jan Jelínek

 

, ,
F