Home » ZPRÁVY » SPORT » FK Luhačovice vs. FC Morkovice 4:0 (1:0)

FK Luhačovice vs. FC Morkovice 4:0 (1:0)

FK Luha

Po zlepšených výkonech přivítaly Luhačovice v sobotu 23. 5. 2015 soupeře z první pětky tabulky z Morkovic. Morkovice se přijely prezentovat kombinačním a fyzickým fotbalem. Po většinu zápasu byly častěji na míči, ale bez potřebné produktivity. Výborně hrající obrana domácích soupeře pouštěla do těsné blízkosti branky jen sporadicky. Soupeř hrozil hlavně střelami ze střední vzdálenosti. První velkou příležitost si ovšem vytvořili domácí. Po krásné kombinaci po ose Polách, Bernátek doputoval míč k Davidovi Červenkovi, který poslal míč těsně vedle branky. Ovšem za minutu bylo horko před brankou Luhačovic. Hosté vypustili nebezpečnou střelu z dvaceti metrů, ale míč měl naštěstí pro domácí opačnou rotaci a jen těsně minul Kuchařovu branku. Prakticky vzápětí si hosté vypracovali další šanci, ale Kuchař byl na místě a vyrazil střelu na roh. Morkovice se snažily vytvořit tlak, tuto snahu ovšem utnul David Červenka. Po zisku na polovině hřiště se domácí dostali do přečíslení 4 na 3, Kalus našel nabíhajícího Lišku a ten předložil míč před prázdnou branku Davidovi Červenkovi 1:0. Hřiště poté zasypal hustý déšť, který neustával. Největší příležitost si Morkovice vytvořily ve 21. minutě, a to když přišel míč z pravé strany do pokutového území a tutovku hostů zlikvidoval fantastickým zákrokem Kuchař. První půli vyhrály Luhačovice 1:0. Předpověď ukazovala prudký neustávající déšť, proto se druhý poločas po dohodě obou týmu přesunul na umělý povrch. Vstup do druhé půle zcela opanovali domácí. Ve druhé minutě druhé půle se po rohu Polácha nejlépe zorientoval kapitán Ondřej Červenka a umístil míč za bezmocného brankáře hostů 2:0. Hosté neustávali v bojovném výkonu, ale jejich snaha povětšinou končila před pokutovým územím. Domácí tak znova udeřili ze standardní situace. Polách našel nikým nehlídaného Ondru Červenku a ten se opět nemýlil 3:0. Konečný hřebíček do rakve Morkovic zasadil David Červenka v 68. minutě svým druhým gólem v zápase, po nádherném křižném míči Lišky, hlavou usměrnil míč do sítě 4:0. Od té chvíle se zápas již jen dohrával. Luhačovice tak získaly další cenný skalp silného soupeře.

Branky: Červenka D. 2x, Červenka O. 2x

Sestava FK Luhačovice: Kuchař – Pešek, Talaš, Coufalík, Kořenek Jan (85. Svoboda) – Liška (82. Indra), Kalus, Červenka O., Polách (82. Knot) – Červenka David (85.Zámorský),Bernátek (78. Bartek)

Sestava FC Morkovice: Jarka, Šimoňuk, Rozsypal, Šnajdr, Havlík, Smažinka, Škrdlík, Svoboda, Chalupa, Bombicz, Kapounek

Hodnocení trenéra domácích Jana Jelínka: Pro soupeře je to krutý výsledek, uštědřili jsme jim lekci z produktivity. Prakticky z 5-ti vyložených příležitostí jsme 4 proměnili. Morkovice se u nás prezentovali zatím jako nejlepší a nejtěžší soupeř. Proto si výhry moc vážím. Chtěl bych poděkovat klukům za disciplínu a plnění úkolů. V důležitých momentech nás podržel výborný Kuchař. Naše obrana dokázala i tak silného soupeře přibrzdit. Pro sebevědomí hráčů je to velmi důležité. Dobrý výkon dnes podali oba střelci a výborně se prezentoval Liška.

 

Autor: Jan Jelínek
Foto: FK Luhačovice

,
F