Home » ZPRÁVY » KULTURA » Avon Pochod zaplnil Luhačovickou přehradu

Avon Pochod zaplnil Luhačovickou přehradu

Slavnostni start - Tkacova, Konvalinkova, Dlabajova, Tatak

Přes deštivé počasí se v Luhačovicích v sobotu sešly stovky lidí, aby společným pochodem podpořily boj proti rakovině prsu. Do čela průvodu se postavila europoslankyně Martina Dlabajová, starostka Olga Tkáčová, Bára Basiková nebo Naďa Konvalinková. Vybralo se 56 tisíc korun na podporu boje proti rakovině prsu.

Přestože sobotní předpověď od rána slibovala drobný déšť i větší přeháňky, neodradilo to účastníky Avon Pochodu před účastí na této dobročinné akci. V Luhačovicích se v sobotu sešlo více než 800 účastníků, kteří společně přispěli na konto boje proti rakovině prsu částkou 56 tisíc korun. Svou podporu navíc vyjádřili společným pochodem okolo Luhačovické přehrady. Do čela průvodu se postavila patronka celé akce Martina Dlabajová, která do Luhačovic přijela přímo ze Štrasburku. U startovní pásky stála také Olga Tkáčová, starostka městyse Pozlovice, Roman Taťák z Augustiniánského domu, Veronika Záhorská z Korunky Luhačovice, která s sebou přivedla Naďu Konvalinkovou, Báru Basikovou a Adinu Sobotovou.

Růžová trička se symbolem boje proti rakovině prsu na březích přehrady zářila celé odpoledne. Kromě samotného pochodu tu totiž byl připraven program pro děti i dospělé, kde vystoupila Alice Konečná, Dasha, kouzelník Šeklin, Charles Burton, tanečnice z taneční školy Marie Vaněčkové, mažoretky taneční školy Mědílkovi nebo malé baletky z taneční školy Ballerine ve Zlíně, které se statečně usmívaly i v silném dešti, který jejich vystoupení doprovázel.

Avon Pochod v Luhačovicích se konal již podruhé, smyslem akce bylo opět podpořit boj proti rakovině prsu a upozornit ženy na to, jak důležitá a nezbytná je prevence tohoto onemocnění. Inspirací tak pro ženy mohou být dámy, které nemoc dokázaly překonat, jako například Věra Šamořilová: „V lednu jsem se vyléčila a díky tomu jsem se mohla vrátit zpět ke sportu. Mám za sebou první půl maraton a také na Avon Pochod jsem se dostala díky běžečké Womens Challenge, kde jsem potkala organizátorku Danu. Přestože je to stále omílané rčení, věřte mi, že zdraví je v životě každé ženy to nejdůležitější,“ komentovala z pódia těsně před slavnostním vypouštěním růžových balonků, které jsou tradičním symbolem naděje a podpory. Avon Pochod Luhačovice pořádá Avon ve spolupráci s Resortem Luhačovice.

tz.
Lenka Blažková
Foto: Pořadatelé Avon Pochodu

Reklama

Balíček_zoo_banner

 

, , , ,
F