Home » ZPRÁVY » SPORT » První domácí utkání na přírodní trávě dopadlo pro FK Luhačovice skvěle

První domácí utkání na přírodní trávě dopadlo pro FK Luhačovice skvěle

IMG_7769

V sobotu 25. 4. 2015 hostily Luhačovice Vigantice. První zápas v jarní sezóně na přírodní trávě zvládli. Soupeř, který své posledí dvě utkání vyhrál přijel oslaben o zkušeného Kučeru a bylo to znát.

„V první půli jsme horzili hlavně z křídelních prostor. Kdy hlavně agilní Heger zkoušel hned několik míčů zakroutit před soupeřovu branku. V 16. minutě se to povedlo. Míč vyvezl Talaš, kapitán Červenka našel krásnou křižnou přihrávkou nabíhajícího Hegera na pravé straně, ten neomylně našel Talaše na zadní tyči. 1:0 Chvíli poté jsme mohli náskok navýšit, bohužel Heger míč netrefil ideálně,“ popisuje Jan Jelínek.

Vigantice se snažili postupným útokem překonat naši pozornou obranu, dostali se ovšem jen do zakončení ze střední vzdálenosti. Ve 42. minutě si za obranu naběhl Červenka David a nekopromisně skákající míč uklidil do sítě. Radost z branky netrvala dlouho. Vigantice využili nekoncentrovanosti domácích, a ve 44. minutě snížili na 2:1. Ve 45. minutě rozehrál pohlednou akci výbroně hrající Kalus, prostrčil na Bernátka, ten před padajícím brankářem hostů předložil míč vedle sebe Červenkovi D. 3:1. Bohužel radost byla předčasná, praporek signalizoval nesmyslný ofsajd. Do kabiny se šlo tedy za stavu 2:1.

„I do druhé půle jsme vkročili aktivně. Heger hned v úvodu našel Davida Červenku, ten v těžké pozici trefil tyč. Chvíli poté Heger zakončoval, brankař však bravurně vyrazil na roh. Poté Vigantice začali tlačit, vybojovali několik rohových kopů a jedné vyložené šance. Domací včas uklidnil Coufalík, který svým prvním gólem v Krajském přeboru zvýšil na 3:1. Zápas jsme měli od té doby pod kontrolou. Po centru Polácha mohl skórovat heger na zadní tyči, ale nedal. 15 minut před koncem se dočkal svého druhého gólu David Červenka, který si počíhal na zadní tyči na centrovaný míč Peška,“ uzavřel  Jelínek.
Konečný stav tedy 4:1.

 

Branky: Talaš, Červenka David 2x, Coufalík

Sestava Luhačovice: Kořenek Jakub, Pešek, Talaš, Coufalík, Kořenek Jan (80. Man), Heger, Kalus, Červenka O. „K“, Polách, Bernátek (61. Zámorský), Červenka David (83. Svobodu)

Sestava Vigantice: Slovák, Řepka, Chumchal, Barabáš, Kožušník „K“, Křiva, Štreit, Vlčan, Vašek, Kulišťák, Macíček

Hodnocení Tr. FKL: Dnes jsme podali kvalitní soustředěný výkon. Aktivní hrou jsme šli výhře naproti. Soupeře jsme pouštěli do hry jen ojediněle. Když už to vypadalo na jejich tlak, utl jej Coufalík třetí brankou. Musím pochválit aktivního Hegera, který byl téměř u všeho podstatného a Bernátka, který nastoupil s velkými bolestmi. Oba odvedli kus práce. Ještě víc mě však těší kolektivní výkon, nasazení a chuť zvítězit.

 

, , ,
F