Home » ZPRÁVY » KRIMI » Zloděje zadrželi v kadeřnictví při poslední z třiadvaceti krádeží

Zloděje zadrželi v kadeřnictví při poslední z třiadvaceti krádeží

V minulých dnech zlínští policisté zadrželi a obvinili dvaadvacetiletého muže – recidivistu ze Zlína, na něhož měli už pár týdnů políčeno. Z posledního výkonu trestu jej propustili v první polovině srpna, již začátkem září se opět vydal na dráhu, kterou i přes svůj nízký věk dobře zná. Cestu zloděje.

Celkem šest krádeží provedl ve zlínských lázních, kde se do šaten protahoval asi půlmetrovým otvorem pod stropem. Další peněženky a mobily odcizil ve zlínských barech, firmách, v jedné ze zlínských základních škol a jednou vešel také do pootevřeného bytu správce restaurace. Finanční hotovost používal pouze pro svou obživu, stejně tak utržené peníze z náhodně prodaných odcizených věcí. První z krádeží uskutečnil 8. září dopoledne v jedné z otrokovických firem, kde se vloupal do plechových skříněk zaměstnanců, poslední 4. listopadu v kadeřnictví v centru Zlína. Toto vykradení se mu ovšem stalo osudným. Po svém zadržení se nezvedený mladík přiznal k dalším jedenácti krádežím, které uskutečnil v Luhačovicích a Uherském Hradišti.

Celkem lupiče prověřujeme pro neskutečných třiadvacet skutků – krádeže, neoprávněné padělání a pozměnění platebního prostředku a pro přečin porušování domovní svobody. Tyto činy stihl realizovat v rozmezí pouhých dvou měsíců. Celková způsobená škoda se vyšplhala prozatím na šedesát tisíc korun, ale zcela jistě ještě v průběhu vyšetřování poroste. Nenapravitelný zloděj je stíhaný vazebně a hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

IMG_0532

tz.
nprap. Monika Kozumplíková

 

 

 

,
F