Home » ZPRÁVY » POZVÁNKY » Pozlovické deskohraní

Pozlovické deskohraní

Přejete si, aby vaše dítě rozvíjelo logické myšlení? Aby dokázalo přemýšlet v souvislostech a zároveň se u toho bavilo? Chcete v dítěti podporovat komunikační dovednosti? Hrajte s ním deskové hry nebo ho přiveďte na deskohraní.

 

KDY: 15. 11. 2014 ve 14:00
KDE: multifunkčním centrum Městyse Pozlovice

 

Deskové hry jsou v současné době na vzestupu. Organizují se speciální turnaje k jednotlivým hrám a dokonce celé mezinárodní herní olympiády.

Potřeba bezprostřední komunikace se spoluhráči je hlavním důvodem, proč odborníci i rodiče schvalují deskové hry oproti jejich počítačové obdobě. Hry rozvíjejí široké spektrum schopností, jako je komunikace, logické myšlení, dodržování pravidel či schopnost snášet prohru. Podle konkrétní hry pak podporují např. rozvoj kreativity, představivosti, prostorového myšlení, slovní zásoby, paměti, strategického uvažování, empatie, atd. Využívají se k výuce cizích jazyků, procvičování početních operací i finanční gramotnosti.

Tyto hry děti baví a jsou ochotné jim svůj čas věnovat dobrovolně. Nezáleží na tom, jakého jste věku či fyzické kondice, záleží pouze na tom, jak vám to myslí, jak dokážete kombinovat. Není výjimkou, že desetileté dítě hravě „přehraje“ své dospělé soupeře. A úžasné je, že děti mohou do deskohraní  zapojit nejen své kamarády a sourozence, ale i rodiče, prarodiče či další příbuzné a známé.

První setkání se uskuteční dne 15. 11. v 14:00 v multifunkčním centru,
v případě dostatečného zájmu budeme deskohraní pořádat pravidelně.

Desko

 

 

, , ,
F