Home » ZPRÁVY » LÁZNĚ LUHAČOVICE » Lázně Luhačovice zvýšily za 9 měsíců návštěvnost o 7,7 %

Lázně Luhačovice zvýšily za 9 měsíců návštěvnost o 7,7 %

Lázně Luhačovice, a. s. navštívilo za období leden až září 2014 celkem 25 784 klientů, což znamená nárůst o 1 847 klientů (+ 7,7 %) ve srovnání se stejným obdobím roku 2013. Čeští samoplátci tvořily 66,9 % z celkového počtu klientů, zahraniční samoplátci 10,5 % a klienti s plnou nebo částečnou úhradou od zdravotní pojišťovny 22,6 %. Ke zvýšení návštěvnosti došlo především při pobytech hrazených zdravotními pojišťovnami a to u dospělých i dětí, kde v předchozích letech došlo k nejvýraznějšímu poklesu. Informoval o tom generální ředitel Lázní Luhačovice, a.s., MUDr. Eduard Bláha.

„Poptávka po lázeňských pobytech se v tomto roce zvýšila. Po výrazném propadu v předchozích letech tak zaznamenáváme mírné oživení. Předpokládáme, že bychom se letos mohli přiblížit k výsledkům dosaženým v roce 2011, tedy v době před zavedením aktuálně platného indikačního seznamu,“ řekl E. Bláha.

Dodal, že dosažené výsledky při komplexní lázeňské péče dospělých i dětí byly příznivě ovlivněny i možností léčit nových indikací, které rozšířily okruh léčených onemocnění v roce 2012. Patří k nim především léčba pohybového aparátu a nervových onemocnění u dospělých a nemoci kožní, trávicího ústrojí a onkologická u dětí. Také snížení věkové hranice pro léčbu dětí s doprovodem dospělého z 5 let na 1,5 roku mělo kladný vliv na celkové výsledky.

„Uvedené oživení je dáno snahou ministerstva zdravotnictví korigovat necitlivé omezení předchozí vlády a zejména zrušením regulačního poplatku 100 Kč od ledna 2014. Vláda chce na návrh ministerstva zdravotnictví schválit změnu zákona o veřejném zdravotním pojištění. Ta by mohla od příštího roku opět umožnit, aby se pacientům s chronickým onemocněním proplácely až čtyři týdny léčení namísto současných tří. Díky právě připravovaným změnám v lázeňství by tak v dalších letech měly být lázeňské léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami dostupnější většímu počtu lidí. Lázeňským subjektům by pak změny měli po letech nejistoty přinést větší stabilitu,“ uzavřel E. Bláha.

Struktura klientely Lázní Luhačovice v roce 2014 (leden-září)

– Klienti s plnou nebo částečnou úhradou od zdravotní pojišťovny 22,6 %

– Tuzemští samoplátci 66,9 %

– Zahraniční samoplátci 10,5 %

 

Struktura pobytových dní v roce 2014

– Klienti s plnou nebo částečnou úhradou od zdravotní pojišťovny 53,1 %

– Tuzemští samoplátci 38,4 %

– Zahraniční samoplátci 8,5 %

 

Zahraniční klientela

Zahraniční hosté přicházejí i nadále především z Rakouska, Slovenska, Izraele, Německa a Ruska.

Lázně Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.), jsou největší společností poskytující lázeňské a rekreační služby v Luhačovicích. Zároveň jsou nejnavštěvovanějšími moravskými a čtvrtými nejnavštěvovanějšími českými lázněmi. Vlastní a starají se o lázeňský areál s rozlohou 20 ha, včetně lázeňské kolonády a divadla. Akciová společnost má ve správě i 11 luhačovických minerálních pramenů, z nichž nejznámější jsou Vincentka, Aloiska, Ottovka a pramen Dr. Šťastného.

Do všech léčebných i wellness zařízení, včetně hotelu Alexandria, je přivedena přírodní léčivá voda, která je využívána na uhličité koupele, různé druhy inhalací, kloktání a pitné kúry. Jen v roce 2011 zde bylo poskytnuto 73 215 uhličitých koupelí a 157 385 individuálních inhalací. O klienty se stará sedmnáctičlenný tým zkušených lékařů. Výhodou pro hosty z řad pacientů je také 24 hodinová lékařská i sesterská služba, která je zajišťována jako v léčebnách pro dospělé, tak pro děti.

(2)
tz. Lázně Luhačovice

 

, ,
F