Home » ZPRÁVY » HZS » Nástrahy vozovky nezvládlo ani terénní auto

Nástrahy vozovky nezvládlo ani terénní auto

I když jsou v posledních dnech všechny komunikace na Zlínsku suché a sjízdné, tento stav tradičně neplatí na komunikaci v lesním úseku mezi Vizovicemi a Loučkou. Na silnice, která není v zimních měsících udržovaná, platí v tomto období zcela jiná pravidla. Už od prvních mrazíků a sněžení bývá pokryta ledem a pro vozidla špatně sjízdná. Při větší sněhové nadílce a silných mrazech je pak zpravidla zcela neprůjezdná. Každý rok se o této skutečnosti přesvědčí několik řidičů, kterým  pak ve vyproštění pomáhají  traktory, těžká technika nebo hasiči.

Na tuto záludnou komunikaci i dnes odpoledne doplatil jeden z řidičů. Bezpečný průjezd lesním úsekem nezvládl ani v malém SUV zn. Suzuki Jimny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O dopravní nehodě bylo operační středisko krajských hasičů informováno policisty v 13:47 hodin. Podle hlášení bylo vozidlo převráceno mimo vozovku a řidič při nehodě utrpěl zranění.

Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Těm se také, i přes zcela zledovatělý povrch vozovky, podařilo dostat až na místo nehody. Terénní vozidlo bylo zaklíněno mezi kmeny stromů ve srázu pod úrovní komunikace. Zraněný řidič byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Vzhledem ke skutečnosti, že nehrozilo žádné nebezpečí a vyproštění vraku bylo vzhledem k podmínkám na místě zásahu nemožné, rozhodl velitel zásahu o odložení vyprošťovacích prací na pozdější dobu.

Zledovatělá vozovka zkomplikovala i odjezd hasičů z místa události. Zásahový speciál nebylo možno na komunikaci ani otočit a jednotka musela pokračovat v jízdě s maximální opatrností až do obce Loučka. K návratu do Zlína pak bylo využito objízdné trasy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto z místa: HZS Zlínského kraje

 

,
F