Home » ZPRÁVY » KRIMI » KRIMI - Uherskobrodsko » Řítil se rychlostí 142 km/h

Řítil se rychlostí 142 km/h

V úterý po osmé hodině ráno poblíž Uherského Brodu naměřili dopravní policisté rychlost 142 km/h octavii, kterou zastavili a zjistili, že rychle jedoucí auto řídí muž, který veze svou manželku do porodnice. Žena byla již v porodních bolestech a k narození dítěte se schylovalo každou minutou. Policisté, kteří zjistili, že jde akutně o život a zdraví dítěte a jeho matky, ihned nabídli řidiči, že je může následovat do nemocnice. Nasedli do auta, zapnuli policejní výstražná znamení a poskytli manželům doprovod až do uherskohradišťské nemocnice, kam budoucí maminka dorazila v pořádku a včas. Vzhledem k tomu, že manžel jel rychle v situaci krajní nouze, tedy v momentu, kdy šlo o zdraví a život, policisté zjištěný přestupek rychlé jízdy mohli podle zákona odložit.

Ovšem u jiného manželského páru, kdy manžel vezl svou ženu také rychle a také poblíž Uherského Brodu, rychlou jízdu vyřešili rázně. Čtyřiačtyřicetiletému cizinci, který jel rychlostí 146 km/h jen tak, nikdo nebyl v ohrožení života či zdraví, uložili kauci deset tisíc korun. Peníze musel řidič zaplatit dříve, než mohl pokračovat v jízdě.

Bojkovičtí policisté sloužící na policejní stanici ve Strání zastavili ve středu 8. ledna dopoledne osobní peugeot jedoucí ke slovenským hranicím. Pětadvacetiletý cizinec měl v pořádku všechny doklady potřebné k řízení, ale za volantem přesto sedět neměl. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale policistům se řidičovo chování stále nezdálo, tak jej podrobili testu na drogy. Ten už byl pozitivní na látky obsažené v marihuaně. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, převezli jej k lékařskému vyšetření a začali s ním zpracovávat podezření ze spáchání přestupku s pokutou až dvaceti tisíc korun a ročním zákazem řízení. Není ovšem vyloučeno, že dalším prověřováním se nedospěje k tomu, že muž se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zvony odbíjely hodinu po půlnoci, když policejní hlídka spatřila na třídě Maršála Malinovského v Uherském Hradišti cyklistu, který jel bez jakéhokoliv osvětlení. Policisté jej zastavili a začali řešit dopravní přestupek. Kromě jiného zkontrolovali dechovým přístrojem jeho dech. Na displeji se objevilo 0,8 promile. Dvacetiletý mladík může počítat s pokutou za neosvětlené kolo, která může dosáhnout dvou a půl tisíc korun a také s pokutou za opileckou jízdu, kde hrozí sankce až padesáti tisíc korun.

znak, logo policie

tz. por. Mgr. Aleš Mergental

F