Home » ZPRÁVY » KRIMI » Pozor na kapsáře

Pozor na kapsáře

Advent je každoročně oblíbeným obdobím nejen pro obchodníky a jejich zákazníky, ale na své si vždy přijdou i zloději. Právě během Vánoc evidujeme zvýšený počet kapesních krádeží či vloupání do aut zaparkovaných u obchodních center a supermarketů. Policisté na Zlínsku chtějí zlodějům znepříjemnit jejich „práci“ a informují zákazníky o problémech, kterým se díky své neopatrnosti často vystavují. Hlídky taktéž procházejí parkoviště a kontrolují, jestli jsou vozidla řádně uzamčena, či jestli již některé z nich není třeba poškozeno.
Obchody plné zákazníků s naditými peněženkami, zaplněná parkoviště a opuštěná auta plná dárků – to je pro zloděje učiněný ráj.
Nutno uvést, že většina zákazníků se příliš opatrně nechová. Stále jsou v obchodech vidět opuštěné nákupní košíky, ve kterých vedle zboží leží také kabelka. Na parkovištích je stále hodně aut, která mají na sedadlech cenné věci, kabelky či tašky s nákupem. To všechno jsou věci, které nás příliš netěší. A právě proto se snažíme oslovit potencionální oběti zlodějů s upozorněním na nebezpečí, které na ně během vánočních nákupů čeká.
Jako varování nechť slouží případ z pondělního odpoledne. V jednom ze zlínských supermarketů udělala chybu čtyřiapadesátiletá žena. Jen na chvíli pohledem nekontrolovala svoji kabelku uloženou v nákupním vozíku a během okamžiku přišla o několikatisícovou hotovost, doklady, platební karty či klíče od domu. V tomto případě se opět potvrdilo, že zloději dokážou využít sebemenší příležitosti, kterou jim poskytneme.
paragraf
tz. nprap. Petr Jaroš

 

F