Home » ZPRÁVY » KULTURA » Luhačovické Zálesí se představilo v Národním muzeu v Praze

Luhačovické Zálesí se představilo v Národním muzeu v Praze

Večer věnovaný moravskému mikroregionu Luhačovické Zálesí uspořádal 7. prosince v letohrádku Kinských na pražském Petříně historický oddíl Národního muzea. Jednalo se o jeden z posledních dílů cyklu Folklorní regiony Čech, Moravy a Slezska spojené s představením národopisných oblastí České republiky. Součástí programu byla řada přednášek, hudebních i tanečních vystoupení, výstav či ochutnávek místních specialit.

Naši oblast reprezentoval folklorní soubor Malé Zálesí, který po přednášce Rychlíkovy rodiny o Luhačovickém Zálesí předvedl ve svém téměř dvouhodinovém výstupu nejen typické regionální tance, ale připomněl mimo jiné i 50. výročí založení, a zimním pásmem naladil diváky na blížící se vánoční čas. Večer pak zakončil volnou besedou u cimbálu, při níž si mohl zatančit či zazpívat každý příznivec moravského folkloru.

Luhačovické Zálesí se tak zařadilo k moravským regionům prezentovaným v pražském Masaionu, mezi něž v tomto roce patřili například Horňácko, Valašsko, Kopanice či Podluží.

DSCN2082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Bublíková

F