Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Zakladatelka Korunky Luhačovice Veronika Crha Záhorská získala vyznamenání

Zakladatelka Korunky Luhačovice Veronika Crha Záhorská získala vyznamenání

Zakladatelka a předsedkyně dobročinného spolku Korunka Luhačovice Veronika Crha Záhorská byla oceněna Zlínským krajem za dlouholetou práci v neziskovém sektoru. Za více než dvacet let působení Korunky Luhačovice spolek pomohl nespočtu potřebných, především nemocným dětem, sociálně slabým rodinám nebo handicapovaným.

Krajští radní v čele s hejtmanem Radimem Holišem ocenili dvanáct významných osobností působících v medicíně, školství, kultuře, sportu, krizovém řízení, neziskovém sektoru i v dalších oblastech. Na slavnostním galavečeru ve zlínském Kongresovém centru jim v předali Záslužná vyznamenání II. stupně Zlínského kraje. Mezi nimi i Veronice Crha Záhorské za aktivní a dlouholetou práci v neziskovém sektoru.

„Získaného ocenění si velmi vážím. Je někdy obtížné to časově všechno skloubit, ale pomáháme už tolika lidem, nejde z toho vystoupit. Jsem vděčná, že i můj bratr to tak cítí a podporuje mě v této činnosti. Nyní naši práci ocenil i kraj. Loni tomu bylo přesně dvacet let, co jsme začali ve Zlínském kraji aktivně pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují,“ sdělila Veronika Crha Záhorská.

„Jsme rádi, že můžeme stále pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují a bez cizí pomoci se bohužel v dnešní těžké době neobejdou. Poděkování a ocenění patří také všem našim podporovatelům, donátorům a firmám, z nichž některé to s námi doslova táhnou už celých těch dvacet let a naplňují s námi cíle pomáhat a dělat šťastné ty, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých,“ dodala Veronika Crha Záhorská.

Dobročinná organizace Korunka dlouhodobě působí ve dvou krajích. Ve Zlínském kraji jsou charitativní akce zaštítěny spolkem Korunka Luhačovice. V Olomouckém kraji funguje Korunka Velké Losiny. Už od počátku oba spolky podporuje rodinný řetězec lázeňských hotelů Royal Spa.

Oba spolky organizují řadu charitativních a benefičních akcí, z jejichž výtěžků vždy podporují konkrétní děti a sociálně slabé rodiny. Za dobu svého působení přerozdělila Korunka pomoc převyšující několik desítek milionů korun.

, , ,
F