Home » ZPRÁVY » KORUNKA LUHAČOVICE » Benefiční módní show Korunky Luhačovice vynesla 350 tisíc korunek

Benefiční módní show Korunky Luhačovice vynesla 350 tisíc korunek

Již 21. ročník módní show LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY hostilo Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích. Benefiční akci připravil dobročinný spolek Korunka Luhačovice. Na tradiční akci se představily přední české návrhářky a návrhář, módní ateliér, zazpíval Jan Kříž a nevidomá zpěvačka Věra Strbačková. Celou akci moderovala herečka Petra Nesvačilová s moderátorem Petrem Holíkem. Výtěžek z celé akce dosáhl částky 350 tisíc korun. Korunka celý výtěžek věnuje na charitativní účely, přerozdělí je především nemocným dětem, sociálně slabým rodinám nebo handicapovaným.

„Velké poděkování patří všem, kteří společně s námi celou akci připravili. Na přehlídkovém mole modelky představily kolekce české návrhářky Sandry Švédové, návrháře Miroslava Michaela Knota a opět nechyběla ani Beata Rajská, která tu byla již podvacáté. Představili jsme navíc i zlínský módní ateliér Quitkova se značkami Sutu a Cover a brýle Oční optiky Rozehnalová,“ vyjmenovala zakladatelka Korunky Luhačovice Veronika Crha Záhorská. Celou akci Korunka zorganizovala jen s dobrovolníky a s lidmi, z nichž se většina vzdala svých honorářů ve prospěch celé benefice. „Této pomoci si nesmírně vážíme. Je to pro nás i hnací motor pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují a bez cizí pomoci se bohužel neobejdou. Stejně tak děkujeme za podporu sponzorům, donátorům a našim pravidelným podporovatelům,“ doplnila Veronika Crha Záhorská.

Večerní program lákal hlavně na přehlídku prestižních českých módních značek. Celou módní show odstartoval saxofonista a DJ vystupující pod uměleckým jménem Mallen. Se svými jedinečnými modely přijela již tradičně návrhářka Beata Rajská. Dále mohly především dámy obdivovat krásné modely návrháře Miroslava Michaela Knota a jedinečnou kolekci české návrhářky Sandry Švédové. Během programu se představil také módní ateliér ze Zlína – Quitkova, který prezentuje tvorbu módních značek Sutu a Cover. Svým zpěvem módní přehlídku zpestřil zpěvák Jan Kříž, jednu z písní pak v duetu zazpíval s nevidomou zpěvačkou Věrou Strbačkovou. Rolí moderátorů se ujali herečka Petra Nesvačilová a moderátor Petr Holík. Po skončení přehlídky se konalo společenské setkání v Elektře, na němž k poslechu i tanci hrál DJ Mallen. Během benefice zakladatelka Korunky Veronika Crha Záhorská poděkovala prostřednictvím speciální ceny i třem největším donátorům všech benefičních akcí, které Korunka pravidelně realizuje. Ocenění v podobě červené skleněné korunky ze Skláren Květná věnovala Martinu Plachému, generálnímu řediteli lázeňské skupiny Royal Spa, která všechny aktivity Korunky podporuje již od samého začátku a bez níž se žádná akce neobejde. Dále pak poděkovala Zlínskému kraji za dlouholetou podporu a cenu předala přímo na pódiu hejtmanovi Zlínského kraje Radimu Holišovi. Třetím oceněným bylo samotné město Luhačovice, cenu převzal starosta Luhačovic a velký podporovatel Korunky Marian Ležák.

Na organizaci akci se výrazně spolupodílelo také samotné Kulturní a kongresové centrum Elektra Luhačovice, ruku k dílu přiložil i místní skautský oddíl. Finančně akci podpořil Zlínský kraj i Město Luhačovice.

Projekt pod názvem KORUNKA POMÁHÁ zahrnuje dva spolky – KORUNKU LUHAČOVICE a KORUNKU VELKÉ LOSINY. Oba spolky organizují řadu charitativních a benefičních akcí, z jejichž výtěžků vždy podporují konkrétní děti a sociálně slabé rodiny. Za svoji dobu působení přerozdělila KORUNKA LUHAČOVICE pomoc převyšující několik desítek milionů korun.

tz.

, , , ,
F