Home » ZPRÁVY » KULTURA » Provodovská louka po dvou letech opět ožije díky festivalu Horem Dolem

Provodovská louka po dvou letech opět ožije díky festivalu Horem Dolem

Dvanáctý ročník multižánrového festivalu Horem Dolem nabídne v Provodově u Zlína hned tři programové dny. Program začne v úterý 4. července a oficiálně skončí o dva dny později kolem poledne. Návštěvníkům se představí účinkující nejen z oblasti hudby, ale i divadla, filmu a mluveného slova. Hlavním cílem organizátorů nadále zůstává propojování kultur a vytvoření místa pro setkávání umělců s místními i přespolními návštěvníky. Podpořit tuto myšlenku a celý festival mohou návštěvníci zakoupením symbolické vstupenky na portálu GoOut.

„Horem Dolem se vrací po dvou letech a opět o něco vyrostl. Ze dvou dnů se staly tři, a v programu máme více než třicet účinkujících napříč uměleckými žánry. Rozhodli jsme se, že jej uspořádáme na červencové státní svátky, protože si myslíme, že návštěvníci mohou účast na festivalu propojit s dalšími výlety ve Zlínském kraji,“ zve na festival jeho ředitel Václav Zimmermann. Ten společně s pětičlenným užším týmem a dalšími dobrovolníky tvoří festival bez nároku na odměnu. „Celý program, technické zajištění a další produkční úkoly řešíme ve vlastním volném čase. Největší odměnou jsou nám spokojení návštěvníci i účinkující, a především pak atmosféra na louce, která během festivalu rozkvétá všemi kulturními žánry,“ doplňuje.

Letošní ročník nabízí třeba punkové trio Usurper Slug z Budapeště, novozélandského písničkáře Met.blues, HihiHahaHolky z pražské DAMU, jadrný folklor v podání uskupení Muzička z Bratislavy, nebo spojení rapu a cimbálu kapely Bartleby. Mimo hudební program se návštěvníci mohou zúčastnit několika workshopů se zaměřením na divadelní improvizaci nebo tanec a zkrátka nepřijdou ani děti, pro které jsou připraveny celodenní výtvarné dílny a představení divadelního spolku Ústav úžasu. Denní program je zveřejněn na webových stránkách, návštěvníci mohou informace čerpat také z facebookové události.

Po minulém ročníku, který tým uspořádal díky finančnímu zajištění z fundraisingové kampaně, se tentokrát rozhodl pro systém doporučeného vstupného. To je pro třídenní program stanoveno na 290 korun, produkci ale mohou návštěvníci podpořit jakoukoliv částkou. Kromě předprodeje na platformě GoOut je vstupenku možné zakoupit i na místě. „Další novinkou pro letošní ročník je zavedení bezkontaktních plateb. Návštěvníci mohou pohodlně zaplatit kartou v baru i na infostánku, a to jak za případné vstupenky, tak za merch. Tradičně jsme připravili trička a plátěnky, díky tomu můžete na festival vzpomínat i dlouho po jeho ukončení,“ uvádí Zimmermann.

Festival oslavuje svůj dvanáctý ročník také novým vizuálním stylem, který vznikl ve spolupráci se Základní uměleckou školou ve Slavičíně. Díky mentoringu vyučující Petry Ponczové a grafičky Gabriely Polomíkové vytvořili studenti několik návrhů nejen loga, ale i vizuálního stylu. „Máme za to, že nové festivalové logo blíže vyjadřuje hravost i odvahu, se kterou festival už několik let tvoříme,“ komentuje nelehkou volbu ze studentských návrhů Zimmermann. „Vizuální styl letošního ročníku staví na výrazné růžové barvě a na neurčitých tvarech, které mohou připomínat mžitky před očima. A ty, alespoň podle nás, k létu patří,“ dodává.

tz.
Kristýna Sudková

, , , ,
F