Home » ZPRÁVY » KRIMI » V Luhačovicích a okolí chtěl vykrást 7 vozidel

V Luhačovicích a okolí chtěl vykrást 7 vozidel

Policisté z Luhačovic ve spolupráci s kriminalisty prověřují od víkendu krádeže z několika vozidel v lázeňském městě a blízkém okolí. Vzhledem k tomu, že ke všem krádežím došlo pravděpodobně v průběhu jedné noci, zřejmě je bude mít na svědomí stejný pachatel. V této souvislosti žádáme případné svědky, kteří si krádeží mohli všimnout, aby se ozvali na linku tísňového volání policie – 158.

Ke všem krádežím došlo s největší pravděpodobností v noci ze soboty na neděli. Poškození jednoho z vozidel zjistil jeho majitel až v pondělí.

Vozidla byla zaparkovaná u hotelů Harmonie, Palace, na parkovišti u kulturního domu a na parkovišti na Lázeňském náměstí v Luhačovicích.

U většiny vozidel bylo rozbité okno, u jednoho bylo okno pouze poškozené a u jednoho byly poškozené zámky předních dveří. Do dvou vozidel se tak pachatel vůbec nedostal.

Jediné z vozidel nebylo zaparkované v centru lázeňského města, nýbrž u hráze přehrady v Pozlovicích u Luhačovic. Pachatel se do vozidla dostal v rozmezí pár desítek minut mezi 20.00 a 20.40 hodin v neděli 1. dubna. Z vozidla Škoda Octavia odcizil po rozbití zadního pravého okna batoh s peněženkou, mobilním telefonem, doklady a platebními kartami.

Z dalších dvou vozidel zmizela autorádia, z jednoho značkové oblečení za více než sto tisíc korun. Celkem výtržník poškodil 7 zaparkovaných vozidel. Celková škoda je vyčíslena na téměř sto sedmdesát tisíc korun. Za krádež, neoprávěné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.

auto1

auto2

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková
Foto: PČR

 

 

, , , ,
F