Home » ZPRÁVY » OSTATNÍ ZAJÍMAVOSTI » V centru Luhačovic se uskuteční výstava o cukrovce

V centru Luhačovic se uskuteční výstava o cukrovce

Poslední dubnový týden budou ulice lázeňských Luhačovic patřit cukrovce. Mezi 26. a 29. dubnem se už po devětapadesáté odehrají Diabetologické dny, odborný kongres pro lékaře i nelékařské zdravotnické pracovníky. Toto setkání letos doplní také program pro širokou veřejnost v podobě volně přístupné edukační výstavy o cukrovce 2. typu s pěti zastávkami. Co zastavení, to otázka a informace nebo zajímavost o diabetu, které vás možná překvapí.

 

Okruh začíná u Městského turistického a informačního centra v Masarykově ulici, pokračuje kolem Kulturního a kongresového centra Elektra v ulici Nábřeží u potoka a okruh uzavírá zastávka na veřejném prostranství před Českou poštou. Cílem je zjistit odpovědi na všechny otázky, tím projít celou výstavu a zároveň udělat něco pro své zdraví, protože pohyb je jeho nedílnou a velmi důležitou součástí.

 

A čeho se výstava týká? Řeč bude o cukrovce 2. typu. Výskyt onemocnění stoupá ve všech věkových kategoriích, a to především v důsledku nadváhy a obezity, nezdravé stravy a nedostatku fyzické aktivity. V rámci výstavy se například dozvíte, zda jsou pro cukrovkáře vhodnější banány, nebo jahody, jaký je původ výrazu diabetes nebo jaká je spojitost mezi cukrovkou a onemocněním srdce a ledvin. Pokud se chcete dozvědět více o diabetu, stačí se zastavit u jednoho z pěti stanovišť v centru Luhačovic.

 

mapa_výstava Luhačovice 2023

tz.

 

, , , , , ,
F