Home » ZPRÁVY » MĚSTO LUHAČOVICE » V Luhačovicích se budou tuto sobotu opět sázet stromy

V Luhačovicích se budou tuto sobotu opět sázet stromy

 

V Luhačovicích se již posedmé uskuteční akce„Zasaď si svůj strom”. Tentokrát se bude sázet v areálu Sportovního centra Radostova v sobotu 12. 11. 2022 od 9.00 hod. Celkem 37 Stromů se již těší na své nové majitele. Všichni zájemci se tak stanou patronem svého stromu a následně mohou o něj pečovat a sledovat jak roste.

Akcí „Zasaď si svůj strom“ se Luhačovice připojily k celostátní výzvě Sázíme budoucnost již začátkem roku 2021. K dnešnímu dni se jedná již o 164 ks stromů, a to jak v Luhačovicích, tak i v místních částech Polichna, Řetechova a Kladné Žilín. Do této akce se zapojily i známé osobnosti. Například “Strom života” zasadil v roce 2021 Václav Hudeček se svojí ženou. Letos na jaře přibyla vedle Kulturního a kongresového centra další sakura bílá, která byla pojmenována “Strom duše” a byla věnována Miloslavu Mejzlíkovi, zakladateli a prezidentovi spolku Divadelní Luhačovice.

Jsem velmi rád, že se sázení stromů stalo tradiční akcí, kdy po ohlášení termínu jsou jednotlivé stromy ihned rezervovány. Jedná se o velmi pěknou kombinaci zájmu veřejnosti s podporou rozvoje zeleně ve městě. Už nyní hledáme další lokality, kde v následujícím roce doplníme další stromy”, řekl starosta Marian Ležák.

Projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí Ministerstva životního prostředí. Komunitní povahu projektu „Zasaď si svůj strom“ dokresluje také fakt, že se do propagace kampaně zapojily i děti ze ZUŠ Luhačovice. Vytvořily obrázky pro propagační plakáty, které za podpory místních firem na akci upozornily v citylightech na autobusovém nádraží.

 

tz.
Město Luhačovice

, , , , ,
F