Home » ZPRÁVY » KRIMI » Zloděje dopadli policisté z Luhačovic

Zloděje dopadli policisté z Luhačovic

Policisté z Luhačovic po krátké honičce v úterý 3. 5. 2022 ráno zadrželi pachatele několika krádeží, kterého přistihl muž z Luhačovic, jak spí v maringotce jeho souseda, kde si všiml vypáčeného okna. Když ležícího muže oslovil, ten se lekl, vylezl oknem ven, nasedl na motocykl a z místa ujel. Protože neměl benzín, daleko nedojel, nicméně slezl z motocyklu a utíkal. Policisté po pár minutách muže doběhli, zadrželi a převezli do policejní cely.

Zjistili, že muž ukradl motocykl Suzuki v neděli ve Vsetíně, přijel s ním v pondělí do Luhačovic a během noci na úterý se postupně vloupal do dřevěné kůlny, stavební buňky a nakonec do maringotky, kde ho přistihl soused majitele. Policisté u něj našli odcizené věci jako nářadí nebo oblečení. Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na více než pět tisíc korun.

Po veškerých úkonech trestního řízení sdělili policisté osmkrát soudně trestanému čtyřiačtyřicetiletému muži ze Vsetína ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež s trestní sazbou až dva roky odnětí svobody. Včera ho převezli policisté z pohotovostního a eskortního oddělení k okresnímu soudu, státní zástupkyně podala návrh na jeho umístění do vazby, soudce neshledal vazební důvody a muže propustil zpět na svobodu.

 

Police

tz.
por. Bc. Monika Kozumplíková

 

 

, ,
F